Filtri za uporabo deževnice

Filter za deževnico – cena nizka, izbira velika

Filter za deževnico pred zbiralnikom je namenjen zadrževanju smeti, listja, peska in ostalih nečistoč. V naši ponudbi imamo številne izvedbe za primarno in sekundarno oz dvostopenjsko čiščenje vode, ki se lahko namestijo v ali neposredno pod žleb, pred cisterno oz v grlo cisterne za vodo in imajo napredne tehnike čiščenja. Poleg tehnologije čiščenja preko umirjevalcev vode, sitov in vložki, mrežami in kartušami imamu tudi preusmerjevalnike začetnih pretokov vode v komoro vodnega odvodnika s čimer lahko preusmerimo prvi izpust vode s strehi, saj prvi izpust deževnice vključuje koncentrirano taninsko kislino, sedimente, težke kovine in kemične ostanke, ki predstavljajo nezaželeni elemente v sistemu za shranjevanje vode.

Peskolovi s pralnim filtrom

Peskolov ima dvojno funkcijo v prvem prekatu zadrži vse večje smeti (listje, pesek..) v drugem prekatu gre čez filter ta pa zadrži prah (cvetni prah, saje…).

Vratni filter Ekostrom

Napredna zasnova vratnega filtra združuje izjemno fino filtracijo in izjemno visoko učinkovitost čiščenja deževnice, ki vam daje čistejšo vodo in še več.

EKOVF1

Dvo-stopenjski čistilni sistem zagotavlja visoko učinkovitost filtra, neodvisno od pretoka vode.
Zaradi naklona filtrirne kartuše v filtru, se umazanija iz vode stalno odvaja v odtok in se ne nabira na mreži filtra.

EKO P2

Filter namenjen za v grlo zbiralnika s samočistilno funkcijo.

EKO P3

Manjši filter za deževnico, za namestitev v plastični ali betonski zbiralnik za vodo.
Filter ima pod kotom nagnjeno sito, zato se umazanija lažje odplakne v kanalizacijo. Znotraj plastičnega ohišja je mreža filtrirnega vložka iz nerjavečega jekla.

Podzemni filter

Ta filter je primeren za strešne površine do 500 m 2. Na voljo je v varianti s gibljivimi loputami in vključuje filtrirno košaro z luknjami.

Filter z gramozom

Najpreprostejši način fine filtracije je skozi tako imenovano vstopni peščeni filter – filter lonec, ki je nameščen neposredno pod žlebom. fi 500 filtrirna vdolbinica je primerna za filtracijo deževnice s streh z maksimalno površino 175 m 2.

Filter za spiranje strehe

Ko začne deževati, se v sistemu strešnih žlebov počasi ustvari voda, nato pride preko grobega filtra na Prvi izpust vode iz strehe. Ta lahko vsebuje količine bakterij iz razgrajenih žuželk, kuščarjev, ptičjih in živalskih iztrebkov ter koncentrirane taninske kisline.

Žlebni filter

EKO Ultra filter za v žleb Rain Head preprečuje, da bi smeti in ostanki vstopali v sistem za zbiranje deževnice, izboljšali kakovost vode in zmanjšali vzdrževanje rezervoarja.
S tem se onemogoči, da bi v zbiralnik šla nesnaga, kakor so veje, listje, odmrle živali , pesek in podobno.