Filter za spiranje strehe

NOVO NAJBOLJŠA PREVERJENA KVALITETA NOVO

Ko začne deževati, se v sistemu strešnih žlebov počasi ustvari voda, nato pride preko grobega filtra na Prvi izpust vode iz strehe. Ta lahko vsebuje količine bakterij iz razgrajenih žuželk, kuščarjev, ptičjih in živalskih iztrebkov ter koncentrirane taninske kisline. Lahko vsebuje tudi sedimente, težke kovine in kemične ostanke, ki so na vodni osnovi in ​​so vsi nezaželeni elementi v sistemu za shranjevanje vode .
Namesto, da bi vsa ta nesnaga prišla do rezervoarja za vodo, se ta onesnažena preusmeri z začetnim pretokom vode v komoro vodnega odvodnika. Preusmerjevalci vode iz sistema za zaščito pred dežjem uporabljajo zanesljiv krogelni in sedežni sistem – preprost samodejni sistem, ki se ne zanaša na mehanske dele ali ročno poseganje .
Ker raven vode v komori za diverzijo dvigne kroglo in se po polni komori krogla nahaja na sedežu znotraj komore za preusmerjanje, kar preprečuje nadaljnjo vdor vode v komoro vodnega odvodnika. Nadaljnji tok vode se nato avtomatsko usmeri vzdolž cevnega sistema v rezervoar.
Za učinkovito delo z vodo mora biti onesnažena voda v komori zaprta . S tem preprečimo, da bi onesnažena voda prešla v zbiralno posodo in zagotovila, da voda ne bo “sifon” iz onesnažene vode v komori. Najenostavnejši in najboljši način za to je plavajoča kroglica in sedež.
Enostavne in učinkovite naprave za prvo izpiranje, ki so nameščene na odvodni cevi in ​​se uporabljajo, če je v tanku nameščeno majhno število odtočnih cevi.
Ventil za počasno sproščanje zagotavlja, da se komora po dežju izprazni in se samodejno ponastavi.
Preusmerjeno vodo ni treba zapravljati z vodo, saj se odvodna cev iz komore za preusmeritev lahko prilagodi na standardni namakalni sistem.
Najbolje je, da se komore z najdaljšo dolžino namestijo, da se zagotovi boljša kakovost vode. Namestite komoro pod žlebovim filtrom , da se v območju 1 metra nad tlemi omogoči enostaven dostop do končnega pokrova.
Odvodnike iz žlebov je treba namestiti na vsako odvodno cev, ki se zbira v rezervoar. Za sisteme z več tuljavami ali velikimi količinami vode so morda bolj učinkoviti sistem z večjo posodo . Preusmerjevalniki so dobavljeni v kompletu in imajo vse, kar je potrebno za dokončanje namestitve – samo dodajte dolžino PVC cevi, ki je potrebna za oblikovanje preusmerjevalne komore. Dolžina glede na velikost strehe.
Odvodniki vode najbolje delujejo, če je nameščen žlebnii filter pred preusmerjalnikom. Če je filter pred preusmerjevalnikom vode deluje samozaščitniško, ki odstrani liste in ostanke stran od toka deževnice.
Ne samo, da vodni preusmerjevalci delujejo učinkoviteje pri preprečevanju, da onesnaževalci vstopajo v rezervoar za deževnico, ampak tudi zagotovijo odvod vode in se samodejno ponastavijo po prenehanju padavin, kar bistveno zmanjša vzdrževanje sistema.

Pomembna navodila za pritrditev

Pred prvim trdo zamrzovanjem preprosto odstranite spodnji “vijačni pokrovček”, da preprečite, da bi prva zbiralna cev iz PVC iz zbiralne vode, po zamrznitvi, lahko povzročila lomljenje med trdo zamrzovanjem. PVC cev je treba popolnoma izsušiti, da preprečite poškodbe komore za preusmeritev. Shranite spodnji pokrovček in se prepričajte, da ga ponovno privijte za toplejše vreme in v celoti nadaljujete s funkcijo prvega izpiranja.

Filter za spiranje strehe -zemeljski

Priprava vode z zemeljskim preusmerjevalcem EKO first Flush vodi izboljšuje kakovost in varnost deževnice, pomaga podaljšati življenjsko dobo črpalk (uporablja se za zalivanje in druge namene v gospodinjstvu), pa tudi notranje naprave, ki uporabljajo deževnico (kot so pranje perila, za stranišča in pomivalni stroji) in zmanjšuje vzdrževanje ter čiščenje rezervoarja.

 

Sistem EKO Flush- Diverter za sisteme v zemlji

Opis izdelka:

Inovativni , s prihrankom stroškov. Poleg tega, da deluje kot prvi flush diverter, ta preusmerjevalnik tudi omogoča, da se “mokri” sistem pretvori v “suh” sistem. Obstajajo dva glavna razloga, zakaj so številni sistemi “mokri”. Prvič, zaradi velikosti stavb ali namestitve cisterne, ki je oddaljena od zgradb, kar pomeni, da obstajajo dolgi potoki cevi pod zemljo, ki vodijo do vhoda v rezervoar. Drugič, da voda ne bi zamrznila , se voda v območjih z mrzlim podnebjem preusmeri pod nivo zamrznitve tal. Na nagnjenem mestu ta preusmerjevalnik zagotavlja preusmerjeno vodo in voda, ki bi običajno ostala v ceveh, izprazni. Rezultat – “suh” sistem, ki prihrani vodo in izboljšuje kakovost vode.

  • Zahteva najmanj 5 stopinj (1:12) naklon
  • Zahteva standardni 110mm PVC, ki ga lahko  ali na lokalni ponudbi vodovodne napeljave
  • Preusmeri približno max. 6 litrov vode na sekundo

Stenski filter za spiranje strehe

Priprava za izpust prvega dežja , cca ½ litra vode na m2 strehe . Tako se opere vsa nesnaga s strehe, preden se voda preusmeri v zbiralnik Ena enota zadošča za eno stran strehe Preusmeritve lahko namestite na steno, stojalo in jih lahko prilagodite različnim aplikacijam. Prejemajo lahko eno ali več cevi s strehe.

 

Sistem Pty first flush diverter za montažo na steno ali stojalo

Opis izdelka: 

Prednost ene večje enote je, da je lažje vzdrževati kot niz manjših preusmerjevalnikov, nameščenih na vsaki odvodni cevi strehe posebej.
Prvi izpust vode iz strehe lahko vsebuje veliko količino bakterij iz raznih žuželk, umrle zuželke, iztrebkov ptic in živali ter koncentrirane taninske kisline, ter razne smeti. Vsebuje lahko tudi cvetni prah, vode, ki se prenašajo s težkimi kovinami, in kemični ostanki, ki so vsi nezaželeni elementi v sistemu za shranjevanje vode. Raznolikost prvih odvajalnikov vode (ali žlebni filtri) za zaščito vode v rezervarju zajame prvo najbolj onesnaženo deževnico s strehe in žlebov, kar samodejno preusmeri nadaljnjo čisto deževnico v rezervoar za shranjevanje vode. Preusmeriti je potrebno cca ½ litra na m2 strehe.

Prvo splakovanje v zemlji na vertikali žleba

First Flush Diverters

Preusmerite najprimernejšo vodo in s tem vgrajenim pretočnim pretokom spremenite svoj sistem nabiranja dežja iz “mokrega” v “suh”.

Velikost 90/100 mm (samo za dovod) WDIG01eko

Naj umazanijo ne shranjujete

Z zajemom in odstranjevanjem najbolj umazane, najbolj onesnažene vode s strehe ta prvi pretočni odvodnik zmanjšuje obremenitev črpalk in filtrov ter pomaga, da nevarne organske in anorganske snovi ostanejo iz rezervoarja, tako da voda ostane primerna za vaš namen.

 

 

 

Preprečuje anaerobno vrenje

First Flush In-Ground izprazni cevi, napolnjene z vodo, v vašem “mokrem” sistemu nabiranja dežja, da prepreči anaerobno vrenje in ustavi fermentirano vodo, ki onesnažuje deževnico v vašem rezervoarju. To odcejeno vodo lahko nato sprostite ali uporabite za zalivanje vašega vrta.

Prilagodite svojim potrebam

Preprosto prilagodite prostornino preusmeritvene komore prvega preusmerjevalnika, da bo ustrezala vašim potrebam, preden jo namestite pod svoj vrt za največjo učinkovitost prostora in estetiko. Namembno mesto lahko prilagodite tudi odtočni vodi in preusmerilec priključite na toliko cevi, kot je potrebno.

Izračunajte svoje potrebe po preusmeritvi 

Na splošno velja, da več vode preusmerite, boljša bo kakovost deževnice, ki se konča v vašem rezervoarju. Vendar pa lahko preusmeritev več deževnice, kot je potrebno, lahko povzroči  pomanjkanje prostornine , zato je pomembno, da izračunate svoje potrebe po preusmeritvi in ​​ustrezno preusmerite vodo.  

Naslednje formule ponujajo splošne smernice za izračun koliko vode bi morali preusmeriti: 

  • Območja z nizkim onesnaženjem (odprta polja, brez dreves, brez ptičjih iztrebkov ali živalskih snovi, čisto okolje) = preusmerite 0,5 litra vode na kvadratni meter strehe 
  • Območja z večjim onesnaženjem (listje in naplavine, ptičje iztrebki, živalske snovi / trupla, onesnaževanje) = preusmeritev pri 2 litrih vode na kvadratni meter strehe.  

Ta izračun vam bo omogočil določitev dolžine in velikosti cevi ali cevi, ki jih potrebujete za vaše preusmeritvene komore.

 

 

 

Dolžina cevi, ki je potrebna za prvo preusmeritveno komoro, je odvisna od količine vode, ki jo potrebujete za pranje strehe, oziroma od kvadrature strehe. Naslednje meritve so podane samo kot vodilo.

1 meter cevi 90 mm = 5,7 litra

1 meter cevi 150 mm = 18,8 litra

1 meter cevi 300 mm = 72 litrov

1 meter cevi 100 mm = 8,8 litra

1 meter 225 mm cevi = 45 litrov

Prvi preusmerjevalniki vam pomagajo načrtovati prostornino, tako da lahko izberete količino zajetja po velikosti strehe ali izpopolnjenem ventilu.

 

 

 

ŽLEBNI FILTER ZA PRANJE STREHE

First Flush odvodnika pomoč preusmeri prvo vodo , glede na njihovo zasnovo. Nameščeni so s pomočjo T-priključka ali dovoda z velikim pretokom, na katerega je nameščena preusmeritvena komora. Ko se komora napolni z začetno umazano vodo z vaše strehe, se kroglica dvigne, dokler ne zapre dovoda, kar omogoča, da se preostala deževnica, ki je veliko čistejša, odteka neposredno v vaš rezervoar.

  • 100 mm

Dodaj v izbor

Izboljšajte kakovost deževnice

S preusmerjanjem in odstranjevanjem najbolj onesnažene vode s strehe vam First Flush Downpipe prepreči nevarne bakterije in drobne delce iz vašega rezervoarja. To izboljšuje kakovost deževnice, ki jo zbirate, in je ključni korak pri učinkovitih pravilih nabiranja dežja.

Prilagodite in namestite z lahkoto

Ta prvi pretočni čistilnik, ki je v kompletu s T stičiščem, kroglico in odtokom za kapljanje, je mogoče namestiti na stene, stebre, stojala ali celo pod strehe. Preprosto dodajte dolžino cevi po meri, da preusmerite želeno količino umazane, onesnažene vode iz vsake cevi iz pipe.

Namakajte svoj vrt

Prvi počasni odpiralni ventili za odplakovanje samodejno izpraznijo umazano vodo, ki jo zajamete, tako da lahko vedno znova uživate v prednostih prve preusmeritve. Voda za odvajanje lahko nahrani namakalni sistem vašega vrta ali se zavrže v deževnico.

Izračunajte svoje potrebe po preusmeritvi 

  • Območja z nizkim onesnaženjem (odprta polja, brez dreves, brez ptičjih iztrebkov ali živalskih snovi, čisto okolje) = preusmerite 0,5 litra vode na kvadratni meter strehe 
  • Območja z večjim onesnaženjem (listje in naplavine, ptičje iztrebki, živalske snovi / trupla, onesnaževanje) = preusmeritev pri 2 litrih vode na kvadratni meter strehe.  

 

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.