Izdelava spletne strani

Izdelava spletne strani

Izdelava spletne strani se lahko začne odvijati, ko imamo zakupljeno domeno in strežnik za gostovanje spletne strani. Ko inštaliramo vse potrebno, je tukaj na vrsti gradivo, ki ga potrebujemo od vas.
Pod gradivo se šteje vse, kar želite, da je na spletni strani objavljeno (teksti, slike, kontaktni podatki, blogi, video, itd.). Seveda je potrebno gradivo zapakirati v neko celoto, da je razvidno kam sodi kaj, v nasprotnem primeru se izdelava spletne strani lahko močno zavleče. Nekako tako je, če si predstavljate, da si izdelovalec vaše spletne strani ne spozna na vaše področje, tako kot se vi naprimer ne spoznate na izdelavo spletne strani. Zato je potrebno določiti tekst, slike itd. sodi v zavihek Reference. Drugi tekst v zavihek Kontakt. In tako dalje.
Ko je pripravljen osnutek vaše spletne strani, vam ga pošljemo v predogled. Tukaj pa se izdelava spletne strani seveda ne konča, temveč komaj dobro prične. Iz tega osnutka se navadno nadaljuje ostala vsebina. Seveda vsi popravki in želje vedno dobrodošli. Želja nas in vas je vedno, da je končni izdelek všečen vam, nam in bodočim obiskovalcem vaše spletne strani. Pri izdelavi spletne strani je pomembno tudi, da izluščimo pomembne informacije in jih izpostavimo na določenih mestih.
V kolikšnem času je izdelava spletne strani končana je v veliki meri odvisno od vas. V večini primerov se spletna stran lahko zaključi v cca 2 tednih, izredni primeri pa so, ko se izdelava spletne strani zavleče tudi v mesece.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.