Biološki aktivator

Biološki pripravki – encimi

 Biološki pripravki oziroma encimi učinkovito pospešijo razkroj organskih odpadkov in obnovijo naravni proces razgradnje in s tem omogočijo uspešno razgradnjo večje količine bioloških odpadkov in odpadne vode.

Organski odpadki se po naravni poti razkrajajo v posamezne spojine s pomojo encimov, ki jih proizvajajo mikroorganizmi. Vendar pa je zaradi omejene velikosti bioloških čistilnih naprav ta proces prepočasen, kar lahko povzroči potrebo po fizični odstranitvi presežnega blata in odvozu v zato namenjene obrate. Dodatno težavo povzročajo tudi sodobna sanitarna čistilna sredstva, ki povzročajo neugodne razmere za razvoj mikroorganizmov in s tem zmanjšajo naravno floro do te mere, da se proces naravne hidrolize lahko celo popolnoma ustavi. V ta namen dodajamo biološke pripravke, ki nadomestijo poškodovane ali uničene biološke mikroorganizme in tako zagotovijo naravno razgradnjo kompleksnih snovi v organskih odpadkih ter s tem preprečijo kopičenje presežnega blata.

Na voljo so različni pripravki, ki se razlikujejo po namenu uporabe. 

 

Cene vključujejo DDV.

Bio-P1 za greznice

Namenjen za odstranjevanje organskih nečistoč v greznici ali prenosnih WC-jih.

5x100g      23.50 € 

10x100g    46.50 € (brezplačna dostava)

Bio P-2 za maščobe

Namenjen za razgradnjo maščob v kanalizacijskem sistemu.

5x100g      23.50 €

10x100g    46.50 € (brezplačna dostava)

Bio P-3 za cevovode

Namenjen čiščenju zamašenih cevi, ki povzročajo počasno odteknje vode iz kadi, tušev in umivalnikov.

5x100g      23.50 €

10x100g    46.50 € (brezplačna dostava)

Bio P-4 za komposte

Namenjen za pospeševanje razgradnje komposta.

 

5x100g      23.50 €

10x100g    46.50 € (brezplačna dostava)

Bio-P5 za ribnike in jezera

Namenjen za preprečevanje rasti alg in bistrenje vode.

5x50g      23.50 €

10x50g    46.50 € (brezplačna dostava)

Bio P-6 za čistilne naprave

Namenjen za zagon in boljše delovanje ćistilne naprave.

5x100g      23.50 €

10x100g    46.50 € (brezplačna dostava)

Septonik

Pripravek encimov za greznice, odtočne cevi, stranišča in maščobne obloge.

20 vrečk     23.50 €

40 vrečk    46.50 € (brezplačna dostava)

Septilšok

Koncentrirana formulacija za ponovni zagon zanemarjenih ali zamašenih greznic. 

             2 x 200 ml      26.99 € 

 

Neutralizer – stop slabim vonjavam

Neutralizira neprijetne vonjave iz tapet, tepihov, postelnjine, sedežen, obutve, notranjosti avtomobilov, ki so posledica znoja, bruhanja, iztrebkov, urina, cigaret in vonjav iz kuhinje ali reje domačih živali.

500 ml      7.50 €

Septiforte – biopreparat za greznice

namenjen razgradnji in utekočinjanju organskih odpadkov in usedlin v sifonih, notranji in zunanji kanalizaciji ter greznicah.

18 kos + 2 kos gratis    23.50 €

36 kos + 4 kos gratis   46.50 € (brezplačna dostava)

Koncentrat za hišne čistilne naprave

Ta visoko koncentrirani pripravek je namenjen nujni uporabi v gospodinjskih čistilnih napravah in za čiščenje ali ponovno vzpostavitev pravilnega delovanja po uničenju bakterijskih kultur.

1x200ml    13.00 €

2x200ml   25.99 €

Biološki pripravki – encimi

Biološki pripravki češkega podjetja BIOPROSPECT s.r.o. veljajo za enega izmed najboljših in najbolj zanesljivih reaktivatorjev procesa naravne razgradnje odpadnih voda za čistilne naprave na svetu in so na trgu prisotni že od leta 1994. 

Ena dejavnost podjetja je sama priprava in obdelava bio-encimski pripravkov za odstranjevanje organskih nečistoč, vonjav, itd. Ta bio-encimski pripravki učinkovito pospešijo razkroj organskih odpadkov in obnovijo naravni proces razgradnje. Bio-encimski pripravki so nastali v sodelovanju z vodilnimi strokovnjaki iz biologije in kemije iz Anglije in Češke. Tako so nastali vrhunski in zanesljivi produkti, ki sodijo med najboljše na svetu.
Podjetje se je postopoma uspešno širilo še v druge evropske države, kot so Anglija, Nemčija, Slovaška, Italija, Grčija, Poljsko, Ukrajino in Kazahstan. Sedaj pa so ti izdelki na voljo tudi v Sloveniji.

Podjetje BIOPROSPECT je med drugim v Nemčiji zmagalo na razpisu za enega od največjih in najboljših proizvajalcev biološkega pripravka za odpadne vode v čistilnih napravah zaradi funkcionalnosti in učinkovitosti svojih bioloških encimov. 

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.