Potopna črpalka za greznico, poplavljene kleti in še in še

Potopna črpalka za greznico, poplavljene kleti in še in še

Potopna črpalka se uporablja za črpanje, prenos in odvajanje vode. Kot že samo ime vodna črpalka oz. potopna vodna črpalka pove, je med svojim delovanjem potopljena v tekočino, ki jo želimo izčrpati. Imate doma bazen, iz katerega bi radi izpraznili vodo? Ali pa vam je poplavilo klet?

Za vsa ta opravila in še za marsikatera druga je potopna vodna črpalka super rešitev. Njena uporaba je zelo preprosta, poleg tega pa ne potrebuje rednega vzdrževanja. Tudi če nimate veliko časa, lahko potopno črpalko preprosto potopite v vodo, le-ta pa bo delo opravila kar sama.

Sekalna potopna črpalka za fekalije

Potopna črpalka delovanje

Kot že rečeno potopna črpalka (za greznico) deluje tako, da jo potopimo v bodisi čisto bodisi umazano tekočino, ki jo le-ta izčrpa na drugo mesto. Potopne vodne črpalke primerne za črpanje umazane vode vsebujejo enorotorsko pumpo s profesionalnim drobilnim sistemom. To pomeni, da vse delce, ki se v umazani vodi nahajajo, s pomočjo brusilnega noža narežejo na zares majhne koščke. Izčrpana voda posledično nemoteno teče po standardnih ceveh majhnega premera brez bojazni, da bi se le-te zamašile.

Potopna črpalka za greznico in druge umazane vode je zelo robustna, saj sta tako ohišje kot brusilni nož iz nerjavečega jekla, rotor in njegovo ohišje pa iz litega železa. Zato lahko s takšno vodno črpalko črpamo zares onesnaženo vodo – razne odplake, greznice, blato in tehnološke vode. Delovanje potopne črpalke namenjene za čiste vode je malce drugačno, saj morebitnih delcev ne drobi.

Potopna črpalka za greznico

Uporaba potopne vodne črpalke

Vodno črpalko lahko uporabljamo za domačo uporabo ali za uporabo v gradbeništvu, kmetijstvu, industriji, vrtnarstvo in podobno. Doma jo najpogosteje uporabljamo za črpanje vode iz bazenov, iz zbiralnikov z namenom zalivanja vrta, iz poplavljenih kleti in greznic. Katero boste izbrali, je torej odvisno od vaših potreb. Za zalivanje vrta vam priporočamo cenejši model, ki je namenjen za črpanje čiste vode. Z njo boste deževnico iz zbiralnika povsem enostavno izčrpali do mesta, kjer vodo potrebujete.

Če pa bi radi izčrpali vodo iz poplavljene kleti, pa vam svetujemo nakup potopne črpalke za greznico in ostalih umazanih voda. Slednje so bistvene zmogljivejše, saj vsebujejo drobilec trdnih delcev. Tovrstno vodno črpalko svetujemo predvsem v primeru, ko stranka nima dostopa do kanalizacijskega omrežja. Je nadvse primerna za domačo uporabo, saj je uporaba sila preprosta. Zavedati se je sicer potrebno, da umazana voda vsebuje veliko sedimentov in iztrebkov, zato mora biti potopna vodna črpalka zares zmogljiva.

Potopna vodna črpalka

Lastnosti potopne črpalke

O sami uporabi potopne črpalke smo že kar veliko povedali, zato se zdaj posvetimo njenim lastnostim, na katere morate biti pri nakupu še posebej pozorni. Potopna vodna črpalka za greznico in ostale umazane vode mora biti iz nerjavečih materialov, imeti mora dober brusilni nož in močan motor. Le takšna vodna črpalka bo brez težav prečrpala tudi vodo z veliko sedimenti. Pri nakupu pa morate biti pozorni tudi na druge lastnosti.

Želite vodo prečrpati iz zelo globokega prostora? Potem vam svetujemo, da izberete potopno črpalko s čim daljšim kablom. 10 m kabel npr. omogoča potop vodne črpalke kar 6 m globoko! Za čim manj dela vam svetujemo tudi, da izberete potopno vodno črpalko z vgrajenim plavajočim stikalom. Slednji zagotavlja, da se bo potopna črpalka ugasnila sama od sebe, ko bo voda izčrpana. Tako motor nikoli ne bo tekel v prazno, kar zelo slabo vpliva na delovanje potopne črpalke.

Tovrstno stikalo tako omogoča zanesljivo in predvsem varno uporabo. Zadnja lastnost, na katero morate biti pozorni, pa je, do katere višine potopna črpalka črpa vodo. Kakovostne potopne vodne črpalke lahko vodo črpajo do le 4 mm! V primeru zalite kleti je ta podatek zares pomemben, saj želimo prostor čimbolj osušiti.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.