Hišni hidroforji AL-KO

Hidrofor AL-KO HW 3000 Inox Classic

Hidrofor AL-KO HW 3000 Inox Classic pomaga k učinkoviti in vsestranski uporabi deževnice ali porabne vode v hiši in na vrtu.

 • Hidrofor, preprost za namestitev – samodejno vsesavanje
 • Popolna opremljenost z manometrom, tlačnim stikalom in priključnim kablom
 • Dolga življenjska doba zaradi obstojnega in robustnega motorja s termično zaščito
 • Majhna poraba prostora zaradi kompaktne konstrukcije
 • Ohišje črpalke iz plemenitega jekla
Tehnični podatki
Maks. pretok, l / h 3100
Maks. višina črpanja v m 35
Maks. sesalna višina, m 8
Moč motorja, W 650
Maks. tlak, bar 2,80
Pogon črpalke 1-stopenjsko
Zaščita pred suhim tekom NE
Vklopni tlak, bar 1
Zaporni tlak, bar 2,80
Prostorninska tlačna posoda, l 17
Dimenzija, DxŠxV, cm 43,5x27x50,5
Bruto teža v kg 13,3
Filter NE
Raven zvočne moči LwA, dB (A) 76
Dolžina kabla, m 1
Linija izdelkov Easy
Lastnosti

Tudi dandanes se še veliko pitne vode uporabi kot porabno vodo. Ob tem pa je zanesljiva uporaba deževnice in vode iz vodnjaka s hidroforjem AL-KO preprostejša kot kdajkoli. Z našim hidroforjem lahko zaradi vsebovane inteligentne elektronike, obstojne mehanike črpalk in tlačnega rezervoarja velikosti 17 l zanesljivo oskrbujete svoj vrt z vodo ali pa vodo celo uporabljate za izpiranje WC-ja, pranje, prhanje in izpiranje. Hidrofor AL-KO HW 3000 Inox Classic je naš cenovno ugoden vstopni model z glavo črpalke iz nerjavnega plemenitega jekla, ki omogoča avtomatsko oskrbo z vodo.

Z sposobnostjo višine črpanja do 35 m in samodejnega sesanja do največ 8 m pri tlaku 3,5 bar je uporaba hidroforja res vsestranska. Naj gre za nadzemni rezervoar, cisterno za deževnico ali vodnjak globoko v zemlji – črpalka s takojšnjim učinkom in sposobnostjo črpanja do 3.100 l/uro prepriča v vsakem trenutku. Zahvaljujoč konstantnemu tlaku je hidrofor AL-KO z učinkovitim 1-stopenjskim motorjem moči 650 W mogoče uporabljati v različne namene.
Hidrofor ima visok izkoristek in njegovo delovanje je učinkovito ter energetsko varčno. V hiši ali kleti stalno nameščen hidrofor AL-KO HW 3000 Inox Classic ohranja konstanten tlak vode in se avtomatsko vklopi, ko pride do porabe vode. Njegovo delovanje z največ 76 dB je zelo tiho.
Učinkovit sesalni sistem hidroforja AL-KO skrbi za to, da se potrebna količina vode hitro dovede skozi gibko vodno cev tudi na večji razdalji. Na ta način je črpalka že v kratkem času pripravljena za delovanje. Priključki za gibke cevi ustrezajo standardni velikosti 1, zato je že obstoječe namakalne sisteme mogoče brez težav kombinirati s hidroforjem AL-KO.
Opomba: hidrofor ni primeren za pitno vodo, ampak samo za porabno vodo.

Hidrofor AL-KO HW 3600 Easy

Hidrofor HW 3600 Easy se glede opremljenosti odlikuje z udobjem in omogoča zmogljivo, dolgotrajno in energetsko varčno namakanje velikega vrta.

 • Velik učinek sesanja in učinkovit pretok vode zaradi vgrajenega venturi-sistema
 • Voda brez umazanije zahvaljujoč vgrajenemu, posebno velikemu in patentiranemu XXL-predfiltru
 • Tesne  s keramičnim aksialnim tesnilom gredi
 • Učinkovito delo z manj pogostim vklopom, ker ima hidravlika črpalke visok izkoristek
 • Popolnoma samodejna oskrba z vodo, inovativen dizajn
 • Vsi deli, ki pridejo v stik z vodo, so iz nerjavnih materialov
Tehnični podatki
Maks. pretok, l / h 3600
Maks. višina črpanja v m 38
Maks. sesalna višina, m 8
Moč motorja, W 850
Maks. tlak, bar 3,80
Pogon črpalke 1-stopenjsko
Zaščita pred suhim tekom NE
Vklopni tlak, bar 1
Zaporni tlak, bar 2,80
Prostorninska tlačna posoda, l 17
Dimenzija, DxŠxV, cm  42,5×18,6×53 
Teža, kg 12,6
Filter DA
Raven zvočne moči LwA, dB (A) 76
Dolžina kabla, m 1
Linija izdelkov Easy
Lastnosti

Ali želite uporabljati vodo iz vodnjaka, cisterne ali posode za deževnico v svoji hiši, na dvorišču ali vrtu? Želite zvišati tlak v zasebnem vodovodnem omrežju? V teh primerih je naš hidrofor prava izbira za vas. To je lahko vaš idealen pripomoček za samodejno črpanje porabne vode. S samo nekaj prijemi ga namestite in že je pripravljen za tiho in učinkovito črpanje. Velik učinek sesanja in učinkovit pretok vode zaradi vgrajenega venturi-sistema.

Z višino črpanja do 38 m in samodejnim vsesavanjem do maks. 8 m je vodno črpalko mogoče uporabiti v različne namene. Naj gre za nadzemni rezervoar, cisterno za deževnico ali vodnjak globoko v zemlji – črpalka s takojšnjim učinkom in sposobnostjo črpanja do 3600 l/h prepriča v vsakem trenutku. Da ne pride do poškodovanja zaradi grobe umazanije, ima črpalka velik in učinkovit filter, ki ga je mogoče z lahkoto čistiti in s tem uporabljati daljši čas. S prostornino tlačne posode 17 l je zagotovljena zadostna rezerva vode. Vklopni tlak 1,5 bar, izklopni tlak 2,8 bar.
Učinkovit sesalni sistem hidroforja AL-KO HW 3600 Easy z močjo 850 W omogoča, da je črpalka hitro pripravljena za črpanje. Je energetsko učinkovita in zaščitena pred suhim tekom. Ohišje hidroforja HW 3600 Easy je iz umetne mase, ojačene s steklenimi vlakni; velika spodnja ploskev omogoča zanesljivo postavitev črpalke. Priključki za gibke cevi ustrezajo standardni velikosti 1″, zato je že obstoječ material mogoče brez težav kombinirati s črpalko.
Opomba: ta hidrofor ni primeren za pitno vodo, ampak samo za porabno in klorirano vodo (iz plavalnega bazena) do 35 °C. Prav tako ni primeren za uporabo s slano vodo, vodo z vsebnostjo agresivnih kemikalij ali peska.

Hidrofor AL-KO HW 4500 FCS Comfort

Hidrofor je primeren za namakanje vrta in zemljišča, za vodno oskrbo hiše in zvišanje tlaka v obstoječem vodnem sistemu.

 • Zelo kakovosten hidrofor z vrhunsko opremo
 • Predfilter velikosti XXL s preprostim čiščenjem in dolgo življenjsko dobo
 • Učinkovita zaščita pred suhim tekom s sistemom Flow-Control
 • Preprosta namestitev in zagon, ker je protipovratni ventil v obsegu dobave
 • Popolna opremljenost z manometrom, tlačnim stikalom in priključnim kablom
Tehnični podatki
Maks. pretok, l / h 4500
Maks. višina črpanja v m 50
Maks. sesalna višina, m 8
Moč motorja, W 1300
Maks. tlak, bar 3,80
Pogon črpalke 1-stopenjsko
Zaščita pred suhim tekom NE
Vklopni tlak, bar 2
Zaporni tlak, bar 3,80
Prostorninska tlačna posoda, l 17
Dimenzija, DxŠxV, cm 47,8×28,4×64,7
Teža, kg 20,9
Filter DA
Raven zvočne moči LwA, dB (A) 78
Dolžina kabla, m 1
Linija izdelkov Comfort
Lastnosti

Tudi dandanes se še veliko pitne vode uporabi kot porabno vodo. Ob tem pa je zanesljiva uporaba deževnice in vode iz vodnjaka kot porabne vode s hidroforjem AL-KO preprostejša in zanesljivejša kot kdajkoli. Z našim hidroforjem lahko zahvaljujoč inteligentni elektroniki, obstojni mehaniki črpalk in tlačnemu rezervoarju velikosti 17 l zanesljivo oskrbujete svoj vrt z vodo ali pa vodo celo uporabljate za izpiranje WC-ja, pranje, prhanje in izpiranje. HW 4500 FCS Comfort je kakovosten hidrofor z vrhunsko opremo. Odlikuje se tudi s svojo zelo majhno maso, samo 18 kg. Številni njegovi deli so iz obstojne umetne mase, pomembni deli za vodenje vode pa so iz medenine ali nerjavnega plemenitega jekla.

Ta hidrofor je zelo tiho in mirno delujoča naprava z zmogljivim motorjem moči 1.300 W. Deluje učinkovito in se zaradi visokega izkoristka hidravličnih delov črpalke ne vklaplja pogosto. Poleg 1-stopenjske črpalne tehnike k pomembnim lastnostim, s katerimi se odlikuje ta hidrofor, spadajo še filter velikosti XXL in sestavni deli iz nerjavnega plemenitega jekla. 1-stopenjska črpalna tehnika hidroforja zagotavlja visok tlak do 5,0 bar.
S tem je mogoče doseči največji pretok 4.500 l/uro. Hidrofor AL-KO deluje zelo tiho in mirno ter vedno zagotavlja konstanten tlak. Zahvaljujoč predfitru velikosti XXL je notranjost črpalke dobro zaščitena pred nečistočami. V ohišje črpalke sta poleg tlačne posode vgrajena tudi tlačno stikalo in manometer. Naprava je s tem dobro zavarovana pred tlačnimi udari.
Vgrajena zaščita pred suhim tekom zagotavlja, da pri pomanjkanju medija ne pride do poškodovanja črpalke. Inteligentno krmilje sistema Flow-Control nadzira črpalko 24 ur / 7 dni tedensko in jo v primeru suhega teka takoj izklopi.
Opomba: hidrofor ni primeren za pitno vodo, ampak samo za porabno vodo.

Hidrofor AL-KO HW 6000 FMS Premium

Hidrofor vrhunske kakovosti je izjemno primeren za črpanje deževnice iz vodnjaka ali cisterne, za vodno oskrbo hiše, kmetije in vrta ter za zvišanje tlaka v obstoječem vodnem sistemu.

 • Velika zmogljivost in 5-stopenjska črpalna tehnika
 • Popolna opremljenost z manometrom, tlačnim stikalom in priključnim kablom
 • Dolga življenjska doba zaradi obstojnega in robustnega motorja s termično zaščito
 • Majhna poraba prostora zaradi kompaktne konstrukcije
 • Vsi deli, ki pridejo v stik z vodo, so iz materiala, ki je odporen proti oksidaciji in koroziji
Tehnični podatki
Maks. pretok, l / h 6000
Maks. višina črpanja v m 60
Maks. sesalna višina, m 8
Moč motorja, W 1400
Maks. tlak, bar 4,00
Pogon črpalke 5-stopenjsko
Zaščita pred suhim tekom DA
Vklopni tlak, bar 2
Zaporni tlak, bar 4,00
Prostorninska tlačna posoda, l 20
Dimenzija, DxŠxV, cm  51,5x17x25,1
Teža, kg 24
Filter DA
Raven zvočne moči LwA, dB (A) 73
Dolžina kabla, m 1
Linija izdelkov Premium
Lastnosti

Hidrofor AL-KO HW 6000 FMS Premium je naš vrhunski model z odličnimi lastnostmi: naše stranke so z njim zelo zadovoljne, hvalijo zlasti prvorazredno izdelavo, zmogljivost pri sesanju in črpanju porabne vode in hitro vzpostavitev tlaka. Uporabniki zelo cenijo tudi prijaznost za uporabnika in možnost intuitivnega in individualnega nastavljanja na zaslonu. Če se torej odločite za ta hidrofor, se odločite za vrhunsko kakovost, s pomočjo katere ga boste mnogo let in na okolju prijazen način zadovoljno uporabljali v svojem vrtu in gospodinjstvu.

Z sposobnostjo višine črpanja do 60 m in samodejnega sesanja do največ 8 m pri tlaku 6,0 bar je uporaba hidroforja res vsestranska. Naj gre za nadzemni rezervoar, cisterno za deževnico ali vodnjak globoko v zemlji – črpalka s takojšnjim učinkom in izredno sposobnostjo črpanja do 6.000 l/uro prepriča v vsakem trenutku. Zahvaljujoč konstantnemu tlaku je hidrofor AL-KO z učinkovito 5-stopenjsko črpalno enoto in motorjem moči 1.400 W mogoče uporabljati v različne namene. Patentiran predfilter velikosti XXL s preprostim čiščenjem zanesljivo varuje notranjost črpalke pred nečistočami. Ohišje predfiltra je s priloženim ključem za filter mogoče hitro in preprosto sprostiti. Tako prihranite čas, ki bi ga sicer porabili za nego in ohranjanje delovanja črpalke.
Hidrofor ima zelo visok izkoristek in patentiran elektronski mehanizem za nadzor tlaka v rezervoarju. Njegovo delovanje je učinkovito in energetsko varčno. Sistem za merjenje pretoka vsak trenutek meri pretok in vgrajena zaščita pred suhim tekom zagotavlja dolgo življenjsko dobo. Če pride do pomanjkanja vode, se črpalka v trenutku izključi – zato se črpalka nikdar ne pregreje. V hiši ali kleti stalno nameščen hidrofor AL-KO HW 6000 FMS Premium ohranja konstanten tlak vode in se avtomatsko vklopi, ko pride do porabe vode. Njegovo delovanje z največ 73 dB je zelo tiho.
Priključki za gibke cevi ustrezajo standardni velikosti 1, zato je že obstoječe namakalne sisteme mogoče brez težav kombinirati s hidroforjem AL-KO.
Opomba: hidrofor ni primeren za pitno vodo, ampak samo za porabno vodo.

AL-KO hišni vodovodi  so še posebej primerni za uporabo vode iz cisterne ali vodnjaka kot servisne vode za gospodinjske naprave, za samodejno in učinkovito zalivanje vrtov ter za povečanje tlaka v hišnem vodovodnem omrežju. Nakup hišne vodarne je v tem pogledu smiselna naložba, saj zmanjšuje porabo pitne vode. Poleg tega izdelki AL-KO delujejo energetsko varčno in imajo, odvisno od modela, način Eco, ki dodatno zmanjša porabo do 15 odstotkov.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.