Črpalna tehnika – hidroforji

Hišne črpalke – hidroforji

​Z našimi hišnimi hidroforji lahko uporabljate deževnico ali vodo iz drugih virov za sanitarno vodo, pralni stroj in druge gospodinjske aparate. S tem varujete okolje in prihranite denar.

Tlačne avtomatske potopne črpalke

Hišne črpalke, hidroforji in potopne črpalke – Metabo in Gardena. Odlikuje jih odlična tehnologija, katera omogoča avtomatski preklop med vodovodno vodo in deževnico pri čemer samodejno zagotavljajo deževnico iz zbiralnikov.

Sekalne pumpe in globinske pumpe

Profesionalne potopne črpalke, ki se uporabljajo za prenos in odvajanje vode, sedimentov in iztrebkov. Zahvaljujoč najsodobnejšim konstrukcijskim in uporabnim materialom so te črpalke najboljše na trgu črpalk.

Avtomatska črpališča

Avtomatska hišna črpališča omogočajo nemoteno preklapljanje hišnega sistema med vodovodno vodo ter deževnico v primeru, ko nam zmanjka deževnice. Vsebujejo črpalko, elektro magnetni ventil in krmiljenje.

Anti-vibracijske gibljive priključne cevi 

1″ in 3/4″

in  krmilna enota

namenjena nadzoru delovanja površinskih, hidrofornih in potopnih črpalk.

ČRPALKA ZA VODNJAK PF50

Vodna črpalka serije PF50 je učinkovita in varčna vrtna črpalka. Uporabljajo se v ribnikih, domačih bazenih, kaskadah, fontanah in vrtnih ribnikih.

Hidrofor – cena in vrste

Hidrofor – cena naših avtomatskih, sekalnih, globinskih in hišnih črpalk je izredno konkurenčna, njihovo zanesljivo delovanje pa jih uvršča med najboljše na trgu. Avtomatske verzije naših hišnih sistemov Gardena in Metabo, odlikuje odlična tehnologija, katera omogoča avtomatski preklop med vodovodno vodo in deževnico pri čemer samodejno zagotavljajo deževnico iz zbiralnikov, vodnjakov ali cistern v hiši ali na vrtu s pomočjo cevi za vsesavanje Našo kakovostno ponudbo dopolnjujejo tudi sekalne pumpe Uniqua Cesspit , ki se uporabljajo za prenos in odvajanje vode in sedimentov ter globinske tlačne potopne pumpe Uniqua Aqua oz Drown, ki lahko oskrbujejo gospodinjstva in vodne postaje z vodo iz vodnih vrtin.

Ročna zunaja črpalka Abyssinka

Ročna črpalka, znana kot abesinska bočna različica, je zanimiva in nenavadna rešitev. Črpalka se od tradicionalne črpalke razlikuje po tem, da ima na desni strani ročaj za črpanje. Zahvaljujoč temu bomo črpalko uporabljali enostavno in priročno, še posebej, če jo namestimo v bližini ograje ali na težko dostopnem mestu.

Ročna črpalka v celoti iz debele litine. Ročna črpalka je v svoji konstrukciji zelo preprosta in je sestavljena iz;

 • pokrov črpalke, znan tudi kot pokrov;
 • ročaj črpalke;
 • vlečna palica bata;
 • bat črpalke s povratnim ventilom;
 • batno tesnilo;
 • telo glavne črpalke;
 • osnova črpalke;
 • sulični ventil;

Dobro je dobiti rezervno tesnilo bata, saj se lahko sčasoma obrabi. Simptomi obrabljenega batnega tesnila so, da črpalka slabo črpa ali pa sploh ne.

Če želite uporabljati svojo vodo z ročno črpalko tipa abyssinka, morate imeti vodnjake, kjer vodna površina ne gre pod 8 m. Sesalna cev, ki jo prodajamo, je komplet s potrebnimi reduktorji za priklop in na koncu privitim povratnim ventilom.

Ročno črpalko lahko priključimo tudi na navadno pocinkano jekleno cev s premerom 11/4, vendar se dandanes takšne rešitve opuščajo v korist modrih (plastičnih) cevi, ki imajo daljšo življenjsko dobo.

Usoda

Ročna črpalka se uporablja predvsem na parcelah, kjer ni dostopa do električne energije, ali če želimo najcenejši način, uporabimo lastno vodo.

Ročne črpalke se pogosto uporabljajo za pomoč sesalni črpalki ob prvem zagonu. Če imate sesalno črpalko in imate težave s sesanjem vode, ker je nivo vode na meji sesanja, lahko vzporedno na instalacijo priključite abisinsko črpalko in poskusite potegniti vodni stolpec na črpalko. (seveda obe črpalki pred zagonom zalijemo z vodo).

Če v opisu ni informacij, nas pokličite in vprašajte, vedno vam z veseljem pomagamo in svetujemo.

 • Proizvajalec: OMNIGENA
 • Največja zmogljivost (l / min): 28
 • Sesalna zmogljivost (m): 7
 • Velikost sesalnega priključka (palca): 1 1/4
 • Mere črpalke (V x Š x D): 60 x 7,5 x 45
 • teža: 17

Ročne lopatne črpalke tipa K

so črpalke s pozitivnim pomikom – njihov delovni element je lopatica, ki v telesu v obliki valja izvaja vrteče se in batno gibanje. Najmanjša črpalka tipa K je črpalka K1

Ročna črpalka K-1 – značilnosti

Ohišje te majhne lopatice je izdelano iz litega železa. Njeni rotorji so odporni proti koroziji. Udoben ročaj je iz lakiranega lesa.
Ohišje črpalke je opremljeno s sesalnim in prisilnim priključkom enake velikosti.
Črpalno krilo z ventili je postavljeno pod sprednji litoželezni pokrov. Naprava ima ročaj za priročno pritrditev.

Način pritrditve črpalke

Ročna črpalka K1 je nameščena navpično, tako da jo trdno privijete na steno ali drugo stabilno mesto. Izpustna odprtina mora biti usmerjena navzgor.
Tovarniška oprema črpalke vključuje dva odprtina za privijanje sesalne cevi in ​​izliva. Za enostavno povezavo in uporabo je črpalka lahko opremljena s polnilnim nastavkom, ki ga je treba kupiti posebej.
Krmilna črpalka mora biti opremljena z medeninastim povratnim ventilom, ki je primerno nameščen na koncu sesalne cevi.

Uporaba ročne črpalke K-1

Črpalke K-1 so popolne povsod, kjer moramo črpati vodo iz lastnega vodnjaka, brez dostopa do električne energije, predvsem na parcelah in počitniških kočah.
Naprava lahko sesa vodo iz vodnjakov z ogledalom, ki ni nižje od 7 metrov pod tlemi Zaradi majhnih dimenzij se pogosto uporablja kot zagonska črpalka za dvig nivoja vode pri prvem sesanju skozi sistem hidroforja.

Ročna črpalka K-1 se uporablja za črpanje čiste vode brez peska in drugih trdnih elementov. Uporablja se lahko tudi za črpanje drugih tekočin, ki kemično ne reagirajo s kovinami, iz katerih je zgrajena – na primer gorivo ali olje.

Kaj si zapomniti

Kot vsaka črpalka tudi K-1 pred začetkom del zahteva polnjenje. Priporočamo uporabo sesalne cevi s prerezom 25 milimetrov. Z veseljem odgovorimo na vsa vprašanja v zvezi z dodatno opremo, potrebno za namestitev črpalke K-1

Šifra proizvajalca: K11553

Lastnosti izdelka
Parametri črpalke
 • Največja zmogljivost [l / min]
 • 17.
 • Najvišja dvižna višina [m]
 • 23.
 • Sesalna šoba
 • DN20 (¾ “)
 •  
 • Največja globina sesanja [m]
 • 7.