Male čistilne naprave brez elektrike in električnih komponent

Male čistilne naprave se v večini primerov izkažejo kot cenovno ugodnejša izbira kot kanalni priključek (zlasti, če bivamo v podeželskem okolju). Najboljše male čistilne naprave so idealna oziroma praktična izbira za čiščenje odpadnih voda v majhnih in srednje velikih skupnostih, kot so vasi, hoteli, šole, pisarne, kampi, stanovanjska naselja in druge. Ena izmed večjih prednosti delovanja male čistilne naprave je, da lahko deluje tudi brez elektrike. Sistem je enostaven za uporabo, poceni, preprosto je njegovo vzdrževanje, poleg tega pa je manj občutljiv na spremembe v hidravličnih in organskih obremenitvah. Katere so torej prednosti male biološke čistilne naprave?:

  • Gre za enostavno tehnologijo čiščenja,
  • stroški vzdrževanja so zelo nizki,
  • v sistemu ni električnih komponent,
  • ima velik primarni usedalnik in
  • primerna je za čiščenje odpadnih voda v različnih okoljih.

Male čistilne naprave

Male čistilne naprave imajo mnoge konkurenčne prednosti

Male čistilne naprave brez elektrike od nas ne zahtevajo večje površine, torej ne zavzamejo veliko prostora, prav tako nimamo težav z njihovo namestitvijo. Vgradnja je zelo prilagodljiva in ustreza različnim pogojem (lahko je podzemna ali delno vkopana). Male čistilne naprave predelujejo hišne odplake v treh stopnjah, pri čemer odpadna voda potuje iz ene v drugo stopnjo. Ker gre za enostavno najboljšo tehnologijo čiščenja, ki deluje brez elektrike, so zagotovljeni nizki stroški vzdrževanja. V podjetju Eko hit se ne ukvarjamo le s prodajo, temveč za vas izvajamo tudi montažo malih bioloških čistilnih naprav. Pri tem se poskušamo strankam čim bolj približati in sicer tako, da jim nudimo visoko kakovost naših proizvodov, natančnost pri montaži, hitro odzivnost in ugodno ceno, ki je naša največja konkurenčna prednost. Če razmišljate o nakupu male čistilne naprave brez elektrike, potem vsekakor razmišljate v pravi smeri.

Čistilne naprave z dolgo življenjsko dobo vgrajenih komponent

Odpadna voda iz gospodinjstva priteče v primarni usedalnik, kjer se trdni delci usedejo na dno (pri tem sodelujejo anaerobne bakterije, ki ne potrebujejo kisika). Po določenem času, odpadna voda mora biti v posodi minimalno sedem dni, voda je tako že delno očiščena in potuje skozi pred-filter s posebnim prenosnim koritom, ki vodo razporeja po perforiranih ceveh, tu se delno očiščena voda še biološko očisti Na čistilnem filtrirnem mediju se ustvarja biomasa, ki za svoj razvoj potrebuje kisik, ta pa se dovaja skozi ventilacijsko cev, ki je speljana skozi malo čistilno napravo brez elektrike. To je v grobem opisan način delovanja, ki ga je mogoče izkoristiti za stanovanjske hiše, vikende, poslovne objekte, pasivne gradnje, pa tudi planinske in druge zahtevnejše objekte. Ena izmed prednosti uporabe je tudi dejstvo, da je odvoz blata potreben le  enkrat na 3 leta, ob polni uporabi . Z dodajanjem biološkega aktivatorja -encimov, pa se ta doba še podaljša, kar prav tako prispeva k nizkim stroškom vzdrževanja delovanja.

male čistilne naprave brez elektrike

Za odličen rezultat čiščenja

Male čistilne naprave sam proces čiščenja bistveno olajšajo. Iz gospodinjstev namreč vsakodnevno odtekajo ogromne količine vode, ki vsebuje ogromno škodljivih snovi, s katerimi bi sicer zastrupljali okolje, v katerem živimo. Za pospešen in olajšan način se uporabljajo male čistilne naprave (danes tudi brez elektrike), ki so namenjene uporabi v najrazličnejših gospodinjstvih. Ponekod žal priključitev na javno kanalizacijo ni mogoča (vikend in drugi odročni kraji), zato najbolj ekološko in preprosto rešitev predstavlja vgradnja male čistilne naprave. Pri tem pa se je potrebno zavedati, da to seveda ni rešitev za čiščenje industrijskih odpadnih voda. V podjetju Eko hit vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja, povpraševanje pa nam lahko pošljete kar preko naše spletne strani.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.