Septikšok

Ta edinstvena, visoko koncentrirana formulacija je zasnovan tako, da v veliki meri zanemarjene greznice, biološke čistilne naprave požene k delovanju. Organjski odpadki oz.blato se utekočini in razgradi tudi sicer težko razgradljive organske odpadke. To je povsem naravno mikrobiološko čiščenje. Pripravek je mešanica izbranih naravnih mikroorganizmov, ki so zelo aktivni in biorazgradljivi v naravi. S svojim delovanjem tudi neutralizirajo in odstranijo neprijeten vonj. SEPTIKŠOK je pomembno dopolnilo BIO-P1.
Za zelo zanemarjene in zamašene greznice se lahko odmerek poveča. Pripravek je povsem biorazgradljiv, zato lahko pride do predoziranja. Bakterijska dejavnost je aerobna in anaerobna. Te bakterije se z zadostno hrano in v optimalnih pogojih sami še naprej množijo in proizvajajo druge encime, tako v zraku (aerobno), in ob odsotnosti kisika (anaerobno). Tekoča oblika tega izdelka je sposobna proizvajati različne encime, kot npr amilaze, proteaze, lipaze, celulaze in…

Uporaba

Pri uporabi tega koncentrata raztopine jo zlijemo skozi sistem cevi, ki jih prav tako očisti, tudi različne črpalke, ventilatorje, stene, greznice, lovilci maščob, greznico kjer se bakterije takoj začnejo hraniti z organskimi snovmi. Priprava deluje počasi, ampak zelo temeljito. Po redni uporabi povzroči razgradnjo trdnih nečistoč v tekočine, ki jih je mogoče enostavno prečrpati s črpalko za umazano vodo. Ker je izdelek naravna snov je prav tako treba računati z določenim časovnim zamikom, preden se pokažejo prvi rezultati.
Za naravne bio encimske pripravke, velja eno splošno pravilo – bolje redno rutinsko uporabljati odmerke, kakor na veliko, in vse na enkrat v kratkem času. Greznično dolgotrajno uporabo encimskih pripravkov s tem dodajanjem se znatno zmanjša interval odvoza blata

Navodila za uporabo

Razmešana raztopina je potrebno uporabiti najkasneje v eni uri od začetka priprave. Mesečna doza za greznico je 100 g na 5 m3. V prvem mesecu priporočamo dvojno dozo, ali vrečko na 14 dni.
Priporočamo SEPTIKŠOK za prvo začetno delovanje. Po tem obdobju, je primerno, da se še naprej injicirati Bio-P1 za greznic 100 gramov iz naše ponudbe izdelkov.

200 ml pripravek je namenjen za greznico običajne velikosti 3 kubičnih metrov do 5 m3.
Pripravka ne redčimo!

Pomembno opozorilo
Izdelek se uporablja nerazredčen.
Ne uporabljajte sočasno s kemikalijami in razkužila, kisline in baze. Njihova uporaba bistveno zmanjšuje učinkovitost bioloških encimov.
Vodo iz greznice ni primerna za zalivanje. Izdelek ne uničujejo klice in bakterijskih bolezni!
Hraniti na suhem, zaščiteno pred zmrzovanjem.

Vsebina pakirano: 200 ml

Izdelek za čistilne naprave – extra strong koncentrat 200 ml

Za visoko koncentrirani izdelek je namenjen za uporabo v sili pri gradnji čistilnih naprav ter za prilagoditev ali ponovna vzpostavitev pravilnega delovanja po opustošenju bakterijskih kultur. Organizmi, ki se uporabljajo za čistilne naprave, ki uporabljajo to zdravilo za zelo učinkovito razgradijo in utekočinjenje trdne sestavine odpadkov in s tem prispevati k deblokiranju zamašenega prenosa in obnovo ustrezen pretokov in kroženje prečiščene vode. Bakterije v odplakah se naprej aerobne in anaerobne množijo in proizvajajo encime, ki prispevajo k nastanku mikrobioloških kultur, primernih za optimalno delovanje čistilne naprave. Izdelek ni škodljiv za ljudi, živali in naravo.

 

Uporaba

Po ponovnem (delovanju) prezračevanju odpadne vode v čistilni napravi po dolgi odsotnosti, ki je posledica izpada električne energije, okvare ali nepravilne distribucije zraka v čistilno napravo.
Po uničenje bakterijske kulture, bio mulja v čistilni napravi, prekomerno uporabo strupenih
razkužil ali drugih baktericidi.
Uporaba, kod preventivni izdelek, ki se uporablja doma z gospodinjskimi odpadki (sanitarije, umivalniki, umivalniki), ki prispeva k razgradnji maščob in trdih usedlin.

Priporočeno odmerjanje:
Polovica pakiranja po mehanski čistilni napravi za čiščenje plavajočih trdnih snovi.
Po treh dneh postopek ponovite.
Izdelek ne nadomešča drugih metod delovanja in čiščenja domačih čistilnih naprav, navedenih v pravilih delovanja in jih ni mogoče uporabiti kot “univerzalne” rešitve za posledice nepravilno upravljanja čistilne naprave!

Vsebina pakirano: 200 ml

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.