Bio P-6 pripravek za čistilne naprave

Biološki pripravek za zagon čistilne naprave in njeno boljše delovanje. Vsebuje mešanico naravnih bakterij in encimov, ki se po uporabi v mali čistilni napravi takoj začnejo množiti in tvorijo biološko kulturo, primerno za optimalno delovanje MČN. Uravnotežena kombinacija bakterij, encimov in hranilnih snovi v obratovanju čistilne naprave izdelek daje boljše učinke čiščenja, delovanja in manj vonjav. Tudi količina netopnih snovi v čistilni napravi se zmanjša in posledično podaljša odvoz blata. BIO P6 izdelek se lahko uporablja tudi kot sredstvo za podporo in krepitev delovanja nizko onesnažene odpadne vode.

Uporaba

Začetni odmerek za začetek domače čistilne naprave.
Podpora za boljše delovanje in čiščenje vode pri majhni obremenitvi čistilne naprave.

Priporočljivo doziranje
Za začetni nastanek bakterijskih kultur v čistilni napravi razdelite vrečko 100 gramov na dva dela in ju uporabite v prvem in drugem teden po prvem zagonu. Za podporo delovanju čistilne naprave nizke obremenitve razdelite 50 gramov na vsakih 14 dni.

Navodila za uporabo

Vsebino vrečke raztopite in razmešajte v 4 litrih tople vode (30- 40 C) in pustite približno 30 minut aktivirati, občasno mešajte. Raztopino vlijte direktno v aktivacijski prekat čistilne naprave ali v kanalizacijsko cev Raztopina mora biti na oskrbovanem mestu minimalno 8 ur
Pripravek priporočamo uporabljati v času najmanjšega pretoka vode oz. ponoči
Pri popolnoma zamašenem kanalizacijskem sistemu je nujno prej mehansko čiščenje kanalizacijskih cevi ali sistemov. Pripravek je priporočljivo uporabljati kod preventivo. Zmešani pripravek je potrebno uporabiti najkasneje v 1 uri od začetka priprave.
100g pripravka je namenjen za en sistem ali sifon.

POMEMBNO OPOZORILO
Pripravek se pripravlja v PVC ali stekleni posodi in meša z ne kovinskim predmetom. Raztopino je najbolje uporabiti ponoči.
Min. 24 ur po uporabi biološkega pripravka ne uporabljajte nobenih kemičnih, dezinfekcijskih snovi ali belil, kislin, luge, njihova uporaba bistveno zmanjša učinkovitost biološkega pripravka. Vsebino vrečk hranite na suhem mestu in ščitite pred mrazom.

Vsebina pakirano: 100 g