Bio P-5 za ribnike in jezerca

Biološki pripravek za preprečevanje nastajanja nezaželenih alg in za bistrenje in čiščenje vode v ribnikih, bajerjih, jezercih…
Ta pripravek je edinstveni v tem, da spodbuja zdravje in rast rib. Pripravek učinkovito razgrajuje nečistoče organskega izvora. S tem se zmanjšuje hrana za rast alg in odpravlja neprijetne vonjave, povezane z njihovim nastankom .
Prav tako preprečuje nastajanje organskih sedimentov na dnu ribnika, uničuje ribje blato, ostanke mrtvih rastlin in bistri vodo. Encimski pripravek učinkuje postopoma in je delovanje dolgotrajno.
Je neškodljiv za vodne organizme, spodbuja biološko ravnotežje in je okolju prijazen. Izdelek je primeren za uporabo skozi vse leto.

Uporaba

  • Za ribnike, bajerje, jezerca in za druge podobne vodne površine
  • Za zagon ribnikov in biološko filtracijo- bistrenje vode
  • Spodbujati rast rib

Navodila za uporabo

Mesečna količina za ribnik (ali podobno) približno 10 kubičnih metrov je 50 gramov. Za močno onesnaženi ribnik priporočamo za uporabo enega paketa 1 x na 14 dni.
Vsebino vrečke mešamo, da se raztopi v 10 l mlačne vode (30-40 ° C) in počakamo približno 15-30 minut, občasno premešamo biološki pripravek. Nato razlijemo raztopino po vodni gladini ali na določenem mestu.
Redno mesečno dodajanje odmerkov, zagotavlja naravno ravnovesje ribnika, bistro vodo in brez vonjav. Mešano raztopino, uporabimo maksimalno 1 uro po začetku priprave.

POMEMBNO OPOZORILO
Mešanica pripravka pripravimo v plastični ali stekleni posodi in mešamo s lesenim predmetom. Hraniti na suhem, zaščiteno pred zmrzovanjem.
Vročina lahko zmanjša nivo raztopljenega kisika v ribniku, zato je pomembno,da ribnike
redno zračite. Za ribnik je priporočljivo, da uporabite filtrirno napravo.
Takoj po vlivanju mešane raztopine v ribnik, je potrebno, da vsaj tri dni izklopite UV svetilko.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.