Mala biološka čistilna naprava EKO PUROO mini, basic sbr

Mala biološka čistilna naprava EKO PUROO

Male biološke čistilne naprave EKO PUROO odlikuje njihova preprostost in zanesljivost. Čistilno napravo, ki deluje na principu SBR tehnologije smo razvili s pomočjo vodilnega nemškega podjetja ATB na področju čistilnih sistemov čistilnih sistemov za biološke čistilne naprave in združuje vse najboljše lastnosti preizkušenih čistilnih naprav. Čistilna naprava EKO PUROO ima certifikat DIN-EN 12566-3 in je leta 2014 prejela nagrado GreenTEC, kot zmagovalec v kategoriji ”Vode in Odpadne vode”.

Enostavnost uporabe 

Celoten proces je krmiljen s pomočjo enostavnega krmiljenja z uporabo krmilnikov tipa: ECO, S ali SSW. Naprava ima vgrajen patentiran kroglasti plovni ventil, ki nadomešča glasne in nezanesljive elektromagnetne ventile. V napravi tako ni črpalk ali drugih vrtečih električnih komponent kar poveča zanesljivost delovanja.

Higieničnost uporabe

Vgrajena je osnovna posoda za vzorčenje. Čistilni modul je izveden kot izvlečna tehnološka oprema, ki se izvleče s predhodnem odvitjem dveh varnostih vijakov, kar servisiranje brez dodatnega praznjenja prekatov.

Velika zmogljivost

Čistilna naprava EKO PUROO se sama prilagodi vsem okoliščinam, ne glede na to, ali gre za premajhno obrementitev med vikendom (25%) ali visoke konice odvajanja odpadne vode (200%). Primerni usedalnik in SBR-reaktor sta povezana, kar poveča izravnalno površino, kar pomeni boljšo zmogljivost čiščenja pri nihajoči obremenitvi. Čas zadržanja odpadne vode se občutno podaljša zaradi primernega volumna primarnega usedalnika.

Varčnost

Ima nizko porabo električne energije: 0,33 kWh/dan.

Faze delovanja

Čistilna naprava deluje po načelu aktivnega blata po SBR postopku čiščenja. Naprava je razdeljena na dva dela oz. prekata. Voda najprej priteče v prvi prekat, kjer poteka usedanje neraztopljenih snovi v odpadni vodi. Ob povprečni uporabi se dnevno odvijejo 1-3 cikli. 
1. Faza polnjenja:
Mehansko očiščena voda priteče v prvi prekat (primarni usedalnik), kjer se neraztopljene snovi usedajo. Skozi odprtino v steni se nato odpadna voda preliva v SBR reaktor, kjer poteka biološko čiščenje.
2. Faza čiščenja
Ob nizki gladini vode mehanski plovni ventil vklopi puhalo, ki v časovnih intervalih vpihuje zrak in s tem izvaja aerobno prezračevanje.
3. Faza usedanja
Sledi faza usedanja, kjer se aktivno blato (mulj) usede na dno SBR reaktorja.
4. Faza odstranjevanja
Ko se vodna gladina poviša do določene višine, mehanski plovni ventil preusmeri zrak v sesalno cev, po kateri se iz SBR reaktorja prečrpa očiščena voda v izravnalno posodo iz katere gravitacijsko odteče iz čistilne naprave.
Ko se nivo gladine zniža na minimalno raven, se celoten cikel ponovi. 
prikaz faz čiščenja s čistilno napravo EKO PUROO
vgradnja
čistilni modul
izčrpavanje vode EKO  PUROO

Ko kupujete čistilno napravo, zahtevajte le najbolše!

Odlična čistilna naprava, ki jo lahko kupite v dveh delih. Najprej ohišje čistilne naprave ( dvokomorna greznica ) in pozneje še modul, ki se ga enostavno samo vstavi v ohišje.
+ZNATEN PRIHRANEK –  zaradi cenejšega prevoza,vgradnje, vzdrževanja, praznenja in porabe električne energije – tudi do 1.000 EUR prihranka v prvih treh letih od nakupa čistilne naprave;
+ZANESLJIVO DELOVANJE –  neslišno in povsem avtomatizirano – brez dodatnega praznenja prekatov, nastavljanja ventilov ali dodajanja bioloških in kemičnih preparatov – njeno delovanje lahko opcijsko nadzorujete tudi preko svojega mobilnega telefona;
+PREVERJENA REŠITEV – vrhunski nemški čistilni tehnologiji zaupa kar 60.000 zadovoljnih kupcev po vsem svetu,
+DELUJE TUDI V VAŠI ODSOTNOSTI –  ponoči in ko ste v službi ali na dopustu čistilna naprava samodejno preklopi na varčevalni način delovanja in se ob povečanem dotoku avtomatsko vrne nazaj v normalno delovanje;
+ZAJAMČENA KAKOVOST in VARNOST NAKUPA –  50 letna pričakovana življenjska doba podzemnega ohišja čistilne naprave in 2 leti garancije na vse tehnične dele, vsi potrebni mednarodni certifikati in CE oznaka, certifikat kakovosti ISO 9001:2008.

Robustna, najbolj preprosta Sbr tehnologija, edina ki ne uporablja elektrommagnetnih ventilov. Preprosto vzdrževanje.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.