Mala čistilna naprava EKOTECH mikro tehnologija

Delovanje brez elektrike – najbolj ekonomična izbira

 

Je mala brez energetska anaerobna biološka čistilna naprava za odpadne vode, izdelana in preizkušena v skladu z evropsko in slovensko zakonodajo .Naprava je rezultat 25 letnega strokovnega dela in inovativnih kakovostnih izdelkov, ki se prodaja in uporablja na Češkem in mednarodnem Evropskem trgu.

Biološke čistilne naprave EKOTECH-Mikro je najboljša izbira za nestalno naseljene objekte kakor so VIKENDI, ZIDANICE, BRUNARICE, PLANINSKE KOČE IN PODOBNO Tam kjer je neenakomeren dotok odpadne vode, kjer je zapletena uporaba aerobnega čiščenja z aktivnim prezračevanjem, in tam, kjer ni možne priključitve na električno energijo. Delovanje male biološke čistilne naprave brez elektrike je povsem enako učinkovito kot pri vse drugih električnih čistilnih napravah.

Karakteristike čistilne

Čistilna naprava Ekotech je sestavljena iz počasi pretočnih prekatov in biološkega filtra. Ta dva sistema sta združena v eno enoto za biološko in kemično čiščenje odpadne vode. Deluje na osnovi gravitacije in anaerobnega čiščenja odplak BREZ POTREBE PO ELEKTRIČNI ENERGIJI. Čiščenje odpadne vode poteka v dveh fazah. Pred čiščenje poteka v treh ločenih prekatih (EDINSTVENO NA CELOTNEM TRGU) in kaplično čiščenje v biološkem reaktorju z bofiltrom. Ker so trije pred rezervoarji, pride že praktično čista voda na biofilter, katerega ni potrebno nikoli menjavati, le oprati, kar dolgoročno pomeni velik prihranek denarja

Velik volumen posode je zaradi tega, ker čiščenje vode brez prisotnosti kisika poteka zelo počasi, odpadna voda se mora pretakati v prekatih do 8 dni, da se lahko v kapljicah prelije na biofilter. Postopek čiščenja je popolnoma naraven, samo da se vse dogaja v vodo tesni posodi pod kontrolo, očiščena voda se lahko odvaja v sistem za ponikanje, vodotoke.

Naprava nima mehanskih delov, ampak deluje samostojno. Vzdrževanja skoraj ni, kar pomeni nizke obratovalne stroške pri visokem odstotku čiščenja.
Čistilna naprava je izdelana iz zelo obstojnega polipropilena. Biološki filter je narejen iz fleksibilnih cevi in elementa razpršitve in upočasnitve vode. Polnilo biološkega filtra je trajno in ga ni potrebno med delovanjem spreminjati ali dopolnjevati. Čistilna naprava je na voljo v popolni obliki s pohodnim, samonosnim pokrovom. Pokrov se postavi z linijo okoliškega terena, tako da je nemoteč za okolico.

​BSK5 mg/l NL mg/l CHSKcr mg/l
p / m p / m p / m
20 / 30 13 / 20 40 / 60 

Prednosti

 • visoka učinkovitost čiščenja od 90-95 %
  edinstvena več prekatna posoda, pralni biofilter
 • dolgotrajno delovanje brez dotoka odpadne vode
 • hitra in enostavna vgradnja in zagon
  ker nima gibljivih delov, potrebuje minimalno vzdrževanje
 • kratkotrajna preobremenitev do 200 %
  najnižji stroški delovanja, veliki prihranki
  popolnoma tiho delovanje brez vonjav
  preprosta tehnologija, brez nadzora delovanja
 • nemoteno delovanje v zimskem času
  odvoz blata na tri leta
 • izdelana in preizkušena v skladu z EN 12566-3
 • garancija na vodo tesnost do 30 let

Izhod vode iz čistilne naprave je zaradi višine počasnega biofiltra precej pod ravnijo tal. Če je potrebno, se lahko čistilna naprava opremi s potopno črpalko, ki samodejno uravnava višino vode v čistilni napravi in jo avtomatsko prečrpava na potrebno višino ali v okolico.

V srednji in vzhodni Evropi obratuje preko 5000 teh funkcionalnih in brez energetskih čistilnih naprav. Delujejo zanesljivo in v skladu z osnovnimi pogoji poslovanja za nemoteno delovanje.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.