Kako lahko tablete za greznico rešijo težave s smradom?

Se še spomnite tiste slavne reklame, ko so se še vrtni palčki začeli pritoževati nad neprijetnimi vonjavami, ki so prihajale iz bližnje greznice? Na žalost je ta prizor dobro poznana težava marsikoga, ki se že dolgo neuspešno bojuje z neprijetnimi vonjavami, ki izhajajo iz domače greznice. Ena izmed enostavnih, a hkrati tudi učinkovitih rešitev so tablete za greznico.

Če se želite lotiti problema, morate najprej poznati njegov izvor

Neprijeten smrad iz greznice, ki se po kanalizacijskih ceveh hitro razširja tudi v hišo, je na žalost zlasti v hladnejših mesecih leta težava marsikoga ki se tega problema nikakor ne more znebiti. Toda tako kot reševanja vsakega drugega problema, se moramo tudi reševanja težave z greznico lotiti pri njenem izvoru. Ko ugotovimo, kaj je izvor težave, lažje in učinkoviteje ukrepamo naprej.

Po navadi sta za neprijeten smrad iz greznice mogoča dva razloga – prvi je, da je vaša greznica prepolna in vam vse bolj moteč smrad prižiga rdeč alarm, da je zadnji čas, da uredite njeno praznjenje. Drugi, ki je veliko bolj pogost in tudi težje rešljiv, pojavlja pa se zlasti pri starejših greznicah pa je ta, da pokrov greznice in prekate začnejo slabše tesniti, ker na njih vplivajo različni kemijski procesi, ki se v greznici odvijajo. V tem primeru pa kot odlična rešitev pridejo prav tablete za greznico.

Kaj sploh so tablete za greznico?

Tablete za greznico v resnici niso ravno tablete v fizični obliki, ampak gre za biološki pripravek, ki je pakiran v manjših pakiranjih po 100 gramov, v katerem se nahaja kar 70 – 80 milijonov bakterij. Njegova glavna naloga je, da s pomočjo naravnih bioloških procesov odstrani neprijetne vonjave z greznice, poleg tega pa razgrajuje tudi blato, toaletni papir, trdo skorjo, ki se nahaja na robovih greznic ter spreminja trdne odpadke v tekoče.

Zakaj je boljše izbrati biološki pripravek za reševanje težav z greznico?

Dandanes lahko na trgu izbirate že med zelo različnimi pripravki za greznice. Najpogosteje naletite prav na tablete za greznice, ki v sebi skrivajo veliko število kemikalij. Te tablete so sicer učinkovite na kratek rok, toda dolgoročno z njimi svoji greznici z njimi ne delate nobene usluge. Zavedati se namreč morate, da je vaša greznica živa. V njej namreč prebiva milijone očem nevidnih organizmov, ki skrbijo za razgradnjo vaših odpadkov. Ko v svojo greznico vržete kupček kemikalij, z njimi res dosežete, da se neprijetne vonjave prenehajo, toda hkrati z njihovo uporabo porušite biofloro greznice, zaradi česar bo razgradnja odpadkov začela potekati počasneje, posledica česar bo hitreje polna greznica, iz katere bodo ponovno začele uhajati neprijetne vonjave, pogosteje pa jo boste morali tudi prazniti in čistiti.

Biološki pripravek za greznice pa se reševanja problema loti prav pri njegovem izvoru. Z več kot 70 milijoni dodanih bakterij, ki se nahajajo le v enem njegovem odmerku namreč poskrbite, da se okrepi naravna bioflora greznice, kar odstrani neprijetne vonjave iz greznice, poleg tega pa se zaradi hitrejšega procesa razgradnje ter razgrajevanja trdnih odpadkov v tekoče, vaša greznica ne bo tako hitro napolnila, zaradi česar ne bo potrebno pogosto praznjenje. Poleg tega pa z biološkim pripravkom za greznice ohranjate vitalni mikrofloro vaše greznice na dolgi rok.

Kako uporabljati tablete za greznico?

Tablete za greznico, oziroma biološki pripravek za greznico, so zelo enostavne za uporabo. Pripravek je namreč že pakiran v odmerkih po 100 g, saj tolikšen odmerek zadošča za greznico velikosti 5- 8 m3. Ob prvi uporabi v greznico dodajte dvojni odmerek, na to pa pripravek stresete v greznico enkrat mesečno, da z njim vzdržujete vitalno mikrofloro.

Verjemite, vaša greznica vam bo hvaležna.

1/5 - (1 vote)

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.