Zakaj podzemni zbiralnik deževnice?

Zbiralnik deževnice je odlična rešitev ob težavi, kadar primanjkuje pitne vode in obenem narašča njena cena. Ob tem, ko se odločimo, da bomo deževnico hranili v zbiralniku, si prihranimo porabo pitne vode, ki jo drugače uporabimo za mnoga druga opravila, ki pa je praktično ne potrebujejo, saj bi lahko za to brez težav uporabili deževnico.

Deževnica, ki se zbira v zbiralnik, je lahko tudi odličen pitni vir, saj so cisterne izdelane iz ekološko razgradljivega polietilena, kar pomeni, da so 100 % neprepustne in primerne za pripravo živil.

Podzemni zbiralnik deževnice

Eden izmed razlogov, zakaj je podzemni zbiralnik deževnice dobra naložba, je, da si lahko zagotovite pitni vir ali pa vodo zbirate za sanitarne namene v stavbah, kjer ni možnosti priklopa na ta vir. Razlogov in možnosti je veliko, kot je tudi vrst teh cistern, ki jih lahko vgradite pod zemljo in se na tak način izognete nastanku alg, ter ohranjate vodo pod standardno temperaturo zemlje.

Na voljo so vam podzemni zbiralniki, ki so:

 • ležeči,
 • pokončni,
 • nizko podzemni.

Ker se skozi leto lahko velikokrat zgodi, da pride do sušnih obdobij, je več kot priporočljivo imeti vgradno cisterno, preko katere kakovostno zbirate vodo takrat, kadar zunaj dežuje. Deževnica je odlična mehka voda, ki jo lahko uporabite na različne načine, na primer za opravila, kot so zalivanje vrta, pranje avtomobila, sanitarne vode (torej voda za tuširanje in kotliček), tudi za pralni stroj in podobno.

Možnosti je veliko in verjemite, še kako prav vam bodo prišle, saj si boste s tem zmanjšali račun za vodo ter delovali v svojem okolju bolj ekološko.

Kako določiti velikost zbiralnika?

Ob nakupu zbiralnika morate vedeti, za kaj vse bi želeli uporabiti zbrano deževnico, da se tako lahko primerno izračuna, kolikšna prostornina bi bila primerna za vašo porabo. V grobem se prostornina določi po korakih:

 1. Izmeri se površina vaše strehe;
 2. nato se izbere primerna velikost zbiralnika;
 3. ter sistem za filtriranje in izčrpavanje vode.

Velikosti glede na kvadraturo strehe:

 • 100 m2 strehe določa velikost cisterne z 3000 L in to je več kot dovolj za zalivanje vrta.
 • Za 150 m2 strehe se vzame cisterna s 5000 L, kjer imate omogočeno uporabo za WC kotliček, zalivanje vrta ter pranje avtomobila.
 • Naslednja je 200 m2, kjer ima cisterna že 8000 L prostornine. S to zbrano deževnico ste priskrbljeni za zalivanje vrta, pranje avtomobila, WC kotliček ter delovanje pralnega stroja.
 • Za 250 m2 strehe potrebujete 12000 L zbiralnik, ki zraven vsega zgoraj naštetega omogoča še prhanje.

Prednosti, ki jih ima podzemni zbiralnik deževnice

Podzemni zbiralnik deževnice ima tako za naravo kot za vas številne prednosti, zaradi katerih je njegova vgradnja več kot dobrodošla. Pa si poglejmo prednosti:

 1. MEHKA VODA
  Deževnica je mehka voda, saj ne vsebuje vodnega kamna in je zato primerna za več opravil, kot je na primer pranje perila.
 2. ZALOGA VODE
  Seveda je zbiralnik namenjen temu, da si lahko omogočite lastno zalogo vode, ki vam bo še kako prav prišla v primeru sušnih obdobij, ko je prepovedana uporaba iz omrežja ali ko to zaprejo zaradi del.
 3. DEŽEVNICA JE ODLIČNA ZA ZALIVANJE
  Kot smo že omenili, je deževnica mehka voda, ki ne vsebuje slabih snovi, ki bi lahko zemlji škodovale. In zato je odlična in izredno primerna za zalivanje vrtnin in rož.
 4. ENOSTAVNA VGRADNJA
  Podzemni zbiralnik deževnice EKOHIT je odličen in enostaven za samo vgradnjo. Pohvali se pa lahko tudi s poceni vgradnjo, vzdrževanjem in samim čiščenjem.
 5. NIZKI OBRATOVALNI STROŠKI
  Z vgradnjo zbiralnika boste zmanjšali porabo vode iz vodovoda in tako privarčevali pri stroških komunalnih dajatev.
 6. VARUJEMO OKOLJE
  S tem, ko si boste vgradili podzemni zbiralnik deževnice, boste prispevali k varovanju okolja, zmanjšali porabo pitne vode, se samooskrbeli in tako prilično zmanjšali račun. Z zbiralnikom bodo zagotovo najbolj zadovoljna tista gospodinjstva, ki morda nimajo možnosti priklopa na vodno omrežje.

Podzemni zbiralnik deževnice vam torej omogoča 50 let garancije na obstojnost materiala, vsestransko pomoč pri raznih opravilih, samooskrbnem sistemu ter znižanju nepotrebnih stroškov. Rezervoarji so izdelani iz materiala, ki je varen in ekološko nerazgradljiv, kar pomeni, da lahko vanj shranite vodo, katero uporabite v gospodinjstvu.

Naši zbiralniki imajo številne certifikate in so tehnično pregledani, tako da ni nobenega tveganja ob njihovi uporabi. Razmislite, koliko pozitivnega bi lahko prinesel dovolj velik zbiralnik vašemu gospodinjstvu.

Rate this post

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.