Peskolov za žleb s pralnim filtrom

Z namenom čistega odtekanja meteornih voda v primerne zbiralnike ali na druga vodena mesta je tukaj peskolov za žleb ali na vodne cisterne, kateri prefiltrira priteklo meteorno vodo, tako, da čezenj izteče le čista voda brez prahu in drugih umazanij.

Če imate torej sistem za zalivanje vrta ali shranjevanje meteorne vode za druge namene, vam priporočamo namestitev peskolova, kateri bo pridno prefiltriral priteklo vodo in izločal le čisto, prefiltrirano vodo.

Kaj je peskolov za žleb?

Peskolov za žleb je vrsta jaška, ki je namenjen filtriranju različnih grobih delcev, ki se zbirajo v meteornih vodah. Ta filter vam omogoča zadrževanje smeti, peska, zemlje ter ostalih nečistoč in zagotavlja nemoteno potiskanje oz. odtekanje čiste vode, ki jo lahko uporabite za različne namene.

V naši ponudbi boste našli izvedbe filtrov, ki imajo napredne tehnike za primarno in sekundarno, večstopenjsko čiščenje meteorne vode, katero se lahko namešča: neposredno pod žleb, v grlo cisterne ali pred cisterno.

Kako je sestavljen peskolov za žleb?

Peskolov ima dvojno funkcijo, in sicer vsebuje 2 prekata:

 • prvi prekat je namenjen zadrževanju večjega odpada oz. smeti, kot so listi, vejice, pesek;
 • drugi prekat pa lovi fino umazanijo, kot je cvetni prah, saje, kemične odplake ipd.

Čemu je namenjen filter za deževnico oz. peskolov?

Kadar uporabljate meteorno vodo za zbiranje v cisternah za pitno vodo, sanitarno vodo ali vodo za zalivanje, je priporočljivo namestiti peskolov za žleb, ki pridno lovi vso umazanijo, nabrano v žlebih. Tako zaustavi najprej vse večje delce, kot so vejice, listi in podobno, nato pa še kemične ostanke, težke kovine, prah in drugo. Te nato zadrži na filtru, tako da vam v zbiralnik priteče le bistra deževnica.

Ti filtri so pralni, tako da jih lahko brez problema sperete in nato ponovno vstavite v sistem.

Kadar želite deževnico uporabiti v lastne namene, je dobro, da pred postavitvijo sistema za zbiranje deževnice in samih filtrov razumete:

 1. Svoje potrebe
  Kar pomeni, da ne glede na to, ali boste namestili nov sistem ali izboljšali starega, morate razumeti svoje potrebe. Torej, če boste količino deževnice, ki jo potrebujete, izenačili s količino, ki jo zbirate, boste hitro prišli do zaključka, glede volumna zbiralnika, ki ga potrebujete za svoje potrebe.
 2. Svojega okolja
  Kadar želite zbirati deževnico za svoje potrebe, je treba upoštevati tudi dejavnike svojega okolja. Če razumete dejavnike in uporabite pravilne korake za zasnovo sistema zbiranja dežja, ki vam bo zagotovil čisto in uporabno deževnico za več namenov, boste v veliki prednosti. Lažje boste izbrali velikost in mesto določenega zbiralnika in ga primerno zaščitili.
 3. Oblikovanje in namestitev sistema
  Priporočamo uporabo zbiralnikov na vklop, ki nudijo trajno zaščito glede na zbrano vodo. Za to vodo je najboljše, da drži konstantno temperaturo, ter da je hranjena v temi, da se v njej ne razvijajo alge ter nepotrebni mikrobi.

Kakšen peskolov za žleb izbrati?

Če ne veste, kakšen peskolov je najbolj primeren za vas in vaš sistem odvajanja meteorne vode, se vprašajte za kašen sistem gre oz. kakšen sistem imate, oz. želite imeti zase.

Peskolov za žleb se izbira glede na sistem, ki ga boste vgradili oz. izbrali za zbiranje meteorne vode. V kolikor boste izbrali vgradno, samostoječo ali stensko cisterno, morate vedeti, kateri elementi so kompatibilni z izbranim sistemom. Torej kakšne nastavke ima izbrani model, s katerimi elementi ga je mogoče kombinirati in podobno.

Na voljo so različni obremenitveni razredi, mase, dimenzije ter materiali, iz katerih so narejeni. Pozorni bodite na material pokrova oz. rešetke, skozi katero bo pritekala voda.

Glede na vaše potrebe in želje smo vam na voljo, da se posvetujete z našimi strokovnjaki, ki vam bodo primerno svetovali in vam ponudili kompatibilne izdelke, ki so najprimernejši za vaš primer zbiranja meteornih voda.

Ob vsej izbiri filtrov je peskolov za žleb odlična in vsestranska izbira, ki vas bo rešila pred odpadki v zbirni vodi in vam ponudila prečiščeno vodo, ki se lahko uporabi takoj.

Rate this post

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.