Oljni lovilci

Zašcitimo podtalnico – ulovimo onesnaževalce

Lovilce olj AQUAoil uporabljamo pri locevanju padavinskih voda od lahkih tekocin v obliki goriv in olj (< od 0,95 kg/l), ki
predstavljajo nevarnost za onesnaženje podtalnice, še posebej v bližini:

 • bencinskih crpalk,
 • večjih parkirnih hiš,
 • parkirišč za tovorna vozila,
 • mehaničnih in vulkanizerskih delavnic ter avtopralnic,
 • kot tudi v gostinskih obratih so lovilci olj in mašcob zakonsko predpisani.

Pred izpustom padavinskih voda v kanalizacijsko omrežje jih je potrebno precistiti do te mere, da odpadne vode pri izpustu vsebujejo:

 • do 5 mg snovi / liter – koalescentni lovilci
 • do 100 mg snovi / liter – gravitacijski lovilci

Delovanje

Lovilci delujejo po principu težnosti. Olje, bencin, plinsko olje, maziva, kurilno olje in druge lahke tekocine imajo nižjo specifično težo od vode, kar lovilci olj in mašcob s pridom izkorišcajo pri svojem delovanju na nacin, da zmanjšajo hitrost in pretok padavinske oziroma meteorne vode, delci lahkih tekocin pa se izlocijo in dvignejo na gladino. Ocišcena voda tako varno odtece skozi izstopno odprtino v odvodni kanalizacijski sistem in zavaruje podtalnico pred potencialnimi onesnaževalci.

Prednosti lovilcev olj in maščob EKO AQUAoil

 • izdelani in dimenzionirani v skladu s standardom SIST EN 858, SIST EN 1825,
 • testirani z najsodobnejšimi metodami preizkušanja,
 • majhna teža – enostaven transport in montaža,
 • dolga življenjska doba (nad 50 let),
 • polietilenski izdelki, posebej primerni za reciklažo – okolju prijazni,
 • enostavno vzdrževanje in servisiranje,
 • slovenski proizvajalec.

1. Gravitacijski lovilci EKO AQUAoil

Odpadne vode, ki so onesnažene z lahkimi tekocinami, se dolocen cas zadržijo v lovilcu. Zaradi nižje specifi cne teže se lahke tekocine dvigajo na površje. Ocišcena voda se preko potopne cevi iztoka odvaja iz lovilca. Ob pravilni uporabi se v napravi naberejo lahke tekocine, ki jih je potrebno redno odstranjevati.
Gravitacijski lovilci so primerni za odvajanje lahkih tekocin tudi na povoznih površinah.

LOVILEC OLJ Z integriranim usedalnikom in separatorjem

LOVILEC OLJ Z locenim usedalnikom in separatorjem

1. Gravitacijski lovilci EKO AQUAoil

Odpadne vode, ki so onesnažene z lahkimi tekocinami, se dolocen cas zadržijo v lovilcu. Zaradi nižje specifi cne teže se lahke tekocine dvigajo na površje. Ocišcena voda se preko potopne cevi iztoka odvaja iz lovilca. Ob pravilni uporabi se v napravi naberejo lahke tekocine, ki jih je potrebno redno odstranjevati.
Gravitacijski lovilci so primerni za odvajanje lahkih tekocin tudi na povoznih površinah.

Koalescentni lovilci z integriranim usedalnikom in separatorjem

Koalescentni lovilci z locenim usedalnikom in separatorjem

3. Koalescentni lovilci z obvodnico (by-pass) AQUAoil

Lovilci z obvodnico se uporabljajo za cišcenje odpadnih voda na velikih cestnih površinah z gostim gibljivim ali stojecim prometom. Še posebej tam, kjer se lahke tekocine oziroma ostanki goriv nabirajo na površini kot posledica prometa (javne ceste, avtoceste, parkirišca in parkirne hiše). Ob pojavu meteorne vode se ob velikih nalivih lahke tekocine pricnejo zbirati in stecejo v lovilec, kjer se olja locijo, viški ciste meteorne vode pa stecejo skozi obvodnico, ki prepreci poplavljanje površine.
​So posebej primerni za gostinske obrate, kjer velja zakonski standard obveznega locevanja mašcob in olj organskega izvora pred iztokom odpadne vode v kanalizacijo, greznico ali cistilno napravo. Lovilec deluje na nacin zadrževanja organskih snovi iz odpadne vode pred iztokom v kanalizacijsko omrežje.
Eparator za lahke tekočine je posebej namenjen za separacijo naftnih derivatov, ki imajo gostoto 0,95 kg / m3. To je npr. Na dizelsko gorivo, olje, bencin itd opreme, ki se uporablja za deževnico in odpadne vode onesnažene z nafto snovi, npr. Od parkirišč za motorna vozila, pretovarjanja, polnilci in dizelskega olja, itd delavnice. Na separatorja ni primeren za dovajanje vode, ki vsebuje strjevanje agentov in oljne snovi v emulgirani obliki.
Pred izpustom padavinskih voda v kanalizacijsko omrežje jih je potrebno prečistiti do te mere, da odpadne vode pri izpustu vsebujejo: do 5mg snovi / liter – koalescentni lovilci do 100mg snovi / liter – gravitacijski lovilci DELOVANJE: Lovilci delujejo po principu težnosti. Olje, bencin, plinsko olje, maziva, kurilno olje in druge lahke tekočine imajo nižjo specifično težo od vode, kar lovilci olj in maščob s pridom izkoriščajo pri svojem delovanju na način, da zmanjšajo hitrost in pretok padavinske oziroma meteorne vode, delci lahkih tekočin pa se izločijo in dvignejo na gladino. Očiščena voda tako varno odteče skozi izstopno odprtino v odvodni kanalizacijski sistem in zavaruje podtalnico pred potencialnimi onesnaževalci.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.