Okrasni zbiralnik deževnice je lep okras in še koristen pripomoček za vaš dom

Okrasni zbiralnik deževnice je izjemno lep in koristen dodatek vašemu domu. Zbiranje lastne deževnice v zbiralniku za vodo je odličen način za ohranjanje tega dragocenega vira, kar hkrati pomaga pri ohranjanju okolja ter pitne vode. Osnovni sistem za zbiranje deževnice zajema deževnico z vaše strehe ali druge površine in jo usmeri v posodo za shranjevanje. Okrasni zbiralnik deževnice je lahko izdelan v več različicah, lahko je ležeč, pokončen ali nizek, prostostoječ ali vgraden, tudi v obliki dekorativnega rezervoarja za pod žleb. Sama deževnica je na splošno čista, vendar lahko pobere mikroorganizme, onesnaževala in ostanke iz ozračja, ko pade na vašo streho. Zato v sisteme za uporabo deževnice zaradi varnosti pogosto vključijo filtracijo ali druge obdelave, kar je zelo priporočljivo iz varnostnih in zdravstvenih razlogov.

Okrasni zbiralnik deževnice je lahko lep in uporaben hkrati

Okrasni zbiralnik deževnice je eden od načinov zbiranja vode, ki je hkrati tudi zelo zanimiv in lep element na vašem dvorišču ali vrtu. Zunanji sistemi za zbiranje deževnice ne potrebujejo toliko čiščenja, ker se voda običajno uporablja za zunanjo uporabo. Obstaja veliko različnih načinov uporabe zbrane deževnice, ne glede na to, kateri sistem za zbiranje deževnice imate. Z njo lahko zalivate vrt, rastline, napajte živali ali perete avtomobil.

Deževnica je lahko tudi zelo kakovostna voda za pitje. Je razmeroma čista in ne vsebuje klora ali drugih kemikalij, ki se pogosto uporabljajo za razkuževanje mestne vode iz vodovoda. Je tudi mehka voda, ki ne poškoduje strojev in nenazadnje tudi ne vaši ledvic, saj se kamen ne nabira. Deževnico lahko naredite varno za pitje z namestitvijo filtrirnega sistema, s prekuhavanjem ali z destilacijo vode. Okrasni zbiralnik deževnice je primeren tudi za podzemno vgradnjo.

Pranje perila predstavlja približno 22 % porabe vode doma. Za prhanje porabimo približno 17 % vode in za kopeli 2 %. Če bi za vse to uporabili zbrano deževnico, bi lahko zmanjšali porabo komunalne vode za več kot 40 %.

Za stranišča pa porabimo skoraj 27 % vode. Tudi zalivanje vrta, trate, kompostiranje in sobnih rastlin porabi veliko količino vode. Reciklirano deževnico lahko uporabite tudi za divje in domače živali. Tudi ribnike lahko napolnite z deževnico. Prav tako z deževnico operete avto in ostalo domače orodje. Sistem za zajemanje deževnice z velikim rezervoarjem za shranjevanje vam lahko nudi dodatno zaščito, če živite na območju, ki je nagnjeno k požarom.

Vrste okrasnih zbiralnikov deževnice

Okrasni zbiralnik deževnice je izdelan iz polietilena in je lahko odlična imitacija lesenega soda. Na voljo je v treh velikostih: 240 l, 350 l IN 500 l. Sod namestimo pod ali ob žleb in zbiramo vodo za zalivanje rastlin. Dotok vode je možen skozi zgornjo odprtino ali pa naredite odprtino ob strani. Okrasni zbiralnik deževnice je prvenstveno namenjen za shranjevanje in zadrževanje deževnice, zbrane s strešne površine z individualnim žlebnim sistemom. Podzemna cisterna za vodo je lahko v različnih velikostih in sicer so lahko zbiralniki v velikosti od 1000 pa vse do 50000 litrov.

Okrasni zbiralnik deževnice iz nerecikliranega polietilena je primeren tudi za pitno vodo. Podzemni samonosni rezervoarji za zbiranje deževnice se uporabljajo kot sestavni deli za upravljanje meteorne vode, kot zadrževalniki vode ali kot zbiralnik deževnice za nadaljnjo uporabo. Okrasni zbiralnik deževnice EKOTRANS je namenjen predvsem shranjevanju vode, pa tudi drugih tekočin. Namenjen je za postavitev na vrtu, ob hiši ali drugje na prostem. Rezervoar za vodo ima dolgo življenjsko dobo in je odporen na ekstremne razmere kot so vročina, mraz, dež, sneg, veter, itd. Proizvaja se po rotacijski metodi kot ulitek iz novih polietilenskih granul.

Okrasni zbiralnik deževnice je lahko tudi v obliki raznih cistern za vodo. Uporabljajo se kot prostostoječi nadzemni ali kletni rezervoarji. Poleg shranjevanja deževnice so primerne tudi za shranjevanje ali transport vode. Cisterne za vodo EKORONDO imajo na vrhu pokrov z navojem ter pipo na dnu. Gladke stene omogočajo enostavno čiščenje, ravno dno pa zagotavlja odlično stabilnost. Če želite imeti koristno napravo za vodo, ki je hkrati še privlačna na pogled, je to res odlična izbira.

Rate this post

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.