Namakalni sistemi za travo rešujejo vašo zelenico

Lepo in skrbno urejenih domačih in javnih zelenic, si dandanes brez uporabe ustreznih zalivalnih sistemov preprosto ne predstavljamo. Namakalni sistemi za travo so postali zelo nepogrešljivi tudi zaradi vedno bolj hitrega tempa življenja, ki preprosto ne omogoča, da bi si vsakodnevno lahko vzeli dovolj časa  za oskrbovanje okolice hiš. Kompenziranje med časom in denarnimi vložki pa postaja vedno bolj nujno. Prav zato, da boste lahko tudi sami kar najbolj premišljeno izbrali svoj namakalni sistemi za travo, vam bomo v nadaljevanju članka predstavili nekaj koristih informacij o tej temi.

Kako so postavljeni premišljeni namakalni sistemi za travo? 

Pri nameščanju namakalnega sistema za travo je pomembno, da tega ne delate sami oz. nekdo, ki se na njihovo postavitev pozna le bežno. Čeprav se mogoče ne zdi, lahko sama postavitev namakalnega sistema na terenu odločilno vpliva na kvaliteto zalivanja vaše zelenice. V primeru, da sistem ne bo ustrezno nameščen in kontroliran se lahko pojavi problem neenakomernega zalivanja, kar očito vpliva na rast in estetsko noto vaše zelenice.

Kako bom vedel, da se mi namakalni sistemi za travo kot investicija obrestujejo?

Kot smo že omenili, se vam bo namestitev namakalnega sistema obrestovala ne le pri samem zalivanju, ampak tudi pri varčevanju s časom. Pogosto zalivanje trave je potrebno še posebej v zgodnje spomladanskih in poletnih mesecih. In prav v tem času se največ ljudi odloča za vikend izlete, sprehode ali druge aktivnosti. namakalni sistemi za travo se vam bo izplačal v primeru, da vam je večja prioriteta ležerno preživljanje prostega časa in raje zato raje kompenzirate z denarnimi investicijami. Nakup se vam bo obrestoval predvsem pri škropljenju večjih kvadratur, še posebej pa tistih, ki imajo velike naklone.

Koliko moram odšteti za nakup in postavitev namakalnega sistema za travo?

Strokovnjaki seveda ne morajo podajati točnih zneskov, ki jih bodo prinesli namakalni sistemi za travo. Najbolj pomembni parametri, ki bodo vplivali na to koliko boste za namestitev namakalnega sistema za zelenico zapravili so naslednji: velikost parcele, njena oblika, število pokrajinskih ležišč in količina pritiska vode na posamezni vodni sistem. Poleg tega pa je ključnega pomena tudi sami število brizgalnih glav in velikost le-teh. Večje in bolj gosto kot so le-te nameščene, višji bodo stroški nakupa. Za večje zelenice boste morali kupiti sorazmerno večje glave, manjše zaplate trave, pa bodo logično potrebovale manjše glave in prav tako šobe. Za lažjo predstavo si lahko pogledamo primer nekoliko večjega dvorišča, ki znaša okoli 10 arov. Za tako veliko zemljišče boste lahko za nakup in montažo zapravili od 2.500 do 3.500 eurov. Povprečni stroški, ki jih boste potrebovali za načrte, inšpekcijske preglede, različna dovoljenja in dodatni sistem, ki ga potrebujete za preprečevanje povratnega toka, boste odšteli okoli 800 eur. K temu pa potem preštevate še seveda število nameščenih glav, šob, itn.

Kako najti ustreznega ponudnika za vaš namakalni sistemi za travo?

Izbira je seveda vedno  odraz vaših preferenc in poznanstev. Vsekakor pa vam priporočamo nekoga, ki je na tem področju prisoten vsaj 5 let. Posebej bodite pozorni na podjetja, ki bodo od vas zahtevala vnaprejšnje plačilo. Le-ta dobro preverite tako na internetu kot fizično. Po navadi tovrstna podjetja ne zahtevajo vnaprejšnjih plačil, zato je lahko le-to dober znak za prevaro.  Priporočamo vam, da se pred investicijo prepričate, da izvajalec dobro pozna omejitve in zakonska dovoljenja. Na tak način boste lahko brezskrbno uživali v svoji zelenici.

Zalivanje vaše zelenice, še posebej pri večjih kvadraturah, lahko vzame veliko vašega dragocenega časa. Namakalni sistemi za travo  vam bodo omogočili, da ne boste prihranili le v časovnem in energijskem smislu, ampak tudi v finančnem.  Poleg vsega neštetega pa boste z ustreznim doziranjem vode dolgoročno skrbeli tudi za ekološko noto. Vsekakor se vam bo investicija povrnila v več različnih načinih. Seveda pa je odvisno od vas, kako boste to možnost izkoristili.

Rate this post

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.