Lovilec olja za delavnico je po zakonu obvezen in ščiti naravo

Lovilec olja za delavnico mora biti nameščen v odtoku, saj zakon veleva, da je potrebno maščobo in ostala odpadna olja, maziva ter druge strupene tekočine, ki imajo nižjo maso od vode, ločiti in shranjevati posebej. Lovilec olja za delavnico je za ta namen izdelan tako, da lovi maščobe in olja ter jih zadrži v posodi, dokler jo ne izprazni komunala in odpelje odpadke v varno reciklažo na zbirno mesto. Za sodoben ter z zakonom usklajen lovilec olja –  cena je ugodna glede na kakovost in škodo, ki jo tak lovilec lahko prepreči, saj se zato ne bosta onesnažili podtalnica ter pitna voda. Okolje se bo ohranilo za nas in naše potomce, čista voda iz delavnice pa bo lahko prosto odtekla v naravo.

Kako lovilec olja deluje in kdo ga nujno potrebuje?

Lovilec olja za delavnico deluje na podlagi težnosti, saj so olja in maščobe lažje od vode in plavajo na vrhu. Tako lovilec ujame maščobe in olja v posebno posodo, čista voda pa lahko odteče v javno kanalizacijo ali čistilno napravo. Tako lovilec olja za delavnico izkorišča naravne fizikalne in kemijske značilnosti ter lastnosti vode in olj ter maščob. Vendar lahko ločevanje vode od olj ter maščob poteka tudi s pomočjo separatorja. Ta pa je posebej prilagojen za ločevanje lahkih tekočin iz naftnih derivatov.

Ločeno skladiščenje odpadnih olj in maščob do čiščenja je v skladu z zakonskimi uredbami obvezno v vseh industrijskih, gostinskih in živilskih obratih. Nujen je v velikih kuhinjah, v hotelih in bolnišnicah, pa v restavracijah. Seveda v to kategorijo sodijo tudi bencinske črpalke in večje parkirne hiše, kot tudi parkirišča za tovorna vozila. Veliko odpadnega olja pa odteče na tla ter v odtok tudi iz mehaničnih in vulkanizerskih delavnic ter avtopralnic, za katere so oljni lovilci seveda tudi obvezni. Za lovilec olja cena pa je odvisna od tega, kako velik je lovilec in kako zahteven je postopek namestitve tega lovilca.

Kateri lovilec olja za delavnico izbrati?

Ko izbirate lovilec olja, cena naj ne odigra vodilne vloge, ampak glejte na to, da bo razmerje med ceno in kakovostjo ugodno. Splača se kupiti bolj kakovosten lovilec olja za delavnico, ker vam bo v bodoče prihranil dosti stroškov in čiščenja ali renoviranja odtokov in sanacije okolja, kar vas lahko res veliko stane. Poleg tega so kazni za izliv olj in maščob v naravo visoke ter bistveno višje od kakovostnega lovilca olja. Zato naj bo za lovilec olja cena zmerna glede na kakovost, kot jo ima slovensko podjetje Ekohit.

Priporočamo gravitacijski lovilec olja za delavnico EKO AQUAoil, ki ima kar nekaj prednosti pred drugimi konkurenčnimi izdelki. Ti lovilci so izdelani in dimenzionirani v skladu s standardi SIST EN 858 in SIST EN 1825. Testirali so jih z najsodobnejšimi metodami preizkušanja. Odlikuje jih majhna teža in enostaven transport, ker niso veliki. Hkrati je montaža teh lovilcev olja izjemno preprosta in hitra. Njihova življenjska doba znaša nad 50 let, zato je za tak lovilec olja cena res ugodna. Gre za polietilenski izdelek, ki je okolju prijazen, saj se ga lahko po uporabi v celoti reciklira. Medtem, ko sta njegovo  vzdrževanje in servisiranje zelo enostavna in cenovno ugodna.

Izberete lahko lovilec olja za delavnico z integriranim usedalnikom in separatorjem ali pa sta ta dva dela ločena od lovilca. Katerega bi uporabili za vašo potrebo in stavbo, je odvisno od več parametrov, katere bo preveril mojster in vam predlagal, kateri lovilec olja za delavnico dejansko je za vas najbolj primeren. Zato je najbolje, da pokličete na podjetje in se dogovorite za sestanek in za obisk v vašem podjetju, da si inženirju ogledajo situacijo in vam lahko dosledno svetujejo, kako bodo rešili vaš odtok in ločili vodo od nevarnih snovi, katere bodo po tem komunalne službe varno odstranjevale, ko se posode za skladiščenje napolnijo.

Za tak lovilec olja cena bo prilagojena vašemu primeru in boste točno lahko po predračunu vedeli, kakšen bo strošek, ki bo za vas dolgoročna enkratna investicija. Zato pokličite podjetje zdaj in zaščitite naravo ter sebe pred strupenimi odplakami.

Rate this post

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.