Klasični prečrpalni jaški EKO in EKOPROFI

PREDNOSTI:

 • Nizka teža
 • Enostavna montaža
 • Zmanjševanje gradbena dela , brez težke mehanizacije
 • Konstrukcija s samonosno zasnovo, brez betoniranja
 • Odpornost proti agresivnim kemikalijam
 • dolga življenska doba, odlične  litoželezne sekalne in navadne pumpe
 • 100% vodo tesna posoda
 • varnost
 • Certificiran sistem vodenja kakovosti po standardu ISO 9001 (TÜV NORD)
UPORABA
Za črpanje in prečrpavanje odpadne vode in druge vode, npr. družinskih hišah, kmetiski objekti, gostinjski in v manjših podjetij ter počitniških objektov oz. vikendih  iz nižje ležečih objektov na višje ležeči nivo kanalizacijskega omrežja , čistilno napravo ali greznico. Vgradijo se lahko pod zelenico, pod povozne površine -LTŽ pokrov , kletne prostore. Maksimalna višina prečrpalnega jaška je lahko do 3 m

OPIS
Posoda prečrpaljnega jaška je narejena iz kompaktno all-plastično posodo iz polipropilena. Posoda je pokrita s plastičnim pokrovom pohodnim pokrovom . Pokrov pod nobenim pogojem ne sme biti izpostavljen za vozila, razen če je LTŽ pokrov za direktno vgradnjo, obremenitev do 1500 kg brez betoniranja Opremljena je standardno z enim vstopom in enim iztokom. Velikost in položaj cevi je mogoče prilagoditi glede na zahteve kupcev. V notranjosti jaška je črpalka s plovcem, oprema po želji kupca, cevovodov, ventil in zaporo povratnega toka. Poleg tega je vgrajen tudi alarm, kateri se sproži v primeru, da naraste nivo odpadne vode. Alarm in omarica se namesti do razdalje 10 m od prečrpaljne postaje.

MONTAŽA
Prečrpaljni jašek je je nameščen pod zemljo. Je prirejen za njegovo vgradnjo, ki je zasnovan kot samostojna enota, tako da se ga lahko uporablja v krajih brez visokih ravni podtalnice nameščena le na pripravljeno peščeno podlago in zasuto s peskom granulacije 0-16 mm . V primeru rezervoarja vgrajene v visoko podtalnico je potrebno obbetonirati, priporočamo minimalno višino podtalnice .

DELOVANJE
Po namestitvi in ​​priključitvi odtočno cev fi 5/4 cole , se poveže črpalko (ali distributer) z dobavo električne energije. Proizvajalec zagotavlja garancijo .

PREDNOSTI NAŠIH  ČRPALNIH JAŠKOV

 1. enostavna demontaža,
 2. najboljše  črpalke na tržišču, češke z original nemškim motorjem
 3. minimalni stroški vzdrževanja,
 4. dvojno tesnenje črpalke in termična zaščita za pregrevanje
 5. trajnost in trdnost posode,
 6. sestavljeno v sloveniji
 7. vgrajene samo najboljše komponente
 8. znanje , dolga prisotnost na trgu

 

                                                                                                                                                                  

 

Črpališče odpadnih vod MVC-GDH-15 vsebuje sledeče sestavne dele:


Črpalni jašek

Črpalni jašek je namenjen za zbiranje odpadne vode. Narejen je iz kompozitnega polipropilena. Konstrukcija ima dvojno lupino. Zunanji premer je 1,0 m, notranji 0,8 m. Minimalna višina črpalnega jaška je 1,5 m, največja višina 6,3 m. Konstrukcija črpalnega jaška je popolnoma vodotesna (vključno z odprtinami) in trajno odporna na agresivne odpadne vode. Togost jaška je razreda SN 8, kar pomeni, da se lahko vgradi v tla, brez nadaljnje statičnega zaščite (npr. betoniranja) do globine 6 m. V primeru visoke ravni podtalnice je treba dati dodatno utež na vrhu jaška za preprečevanje vzgona (za slučaj, ko je jašek skoraj prazen). V osnovni različici je vstopni jašek (premer 0,6 m in višine do 0,3 m), pokrit s plastičnim pokrovom namenjenim za vgradnjo na odprtem terenu. Če je črpališče vgrajeno na cesti, lahko dobavimo pokrov iz kompozitnega materiala razreda A15 (1,5 tone), B125 (12,5 ton) ali D400 (40 ton). V tem primeru je treba v betonsko ploščo namestiti ustrezni okvir.

Črpališče je tovarniško opremljeno z napravo za spuščanje črpalke (poseben čevelj za koleno + vodilna cev iz nerjavečega jekla), ventili na liniji iztoka (krogelni ventil, nepovratni ventil ali odzračevalni ventil) in plavajočo palico nerjavečega jekla z dvema plovnima stikaloma.

Črpalka
Črpališče ima vgrajeno zelo zanesljivo sekalno črpalko GDH 15, moči 1.1 kW, napetost  230 V. Maksimalna višina dviga je 29 m in maksimalni pretok je 1.6 l/s (96 l/min, 5.8 m3/hr). Motor je napolnjen z oljem in opremljen s termično zaščito (bimetal). Črpalka ima v primeru večkratne blokade (npr. zaradi vlaknastih elastomernih odpadkov) celo avtomatsko možnost vrtenja v nasprotno smer – delovanje si lahko ogledate na tejle povezavi na Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=U9MUMuPpfNY.

Ohišje motorja črpalke je izdelano iz nerjavečega jekla. Turbina je litoželezna. Izjemno zmogljivi nož je iz visoko legiranega krom-jekla (HRC55-HRC58). Dolžina kabla je 10 metrov.

Krmilni sistem

Model BVS Pumpcontrol. To je preprost in zanesljiv elektromehanski krmilni sistem, ki je namenjen za avtomatsko kontrolo in zaščito motorja črpalke. Opremljen je z vgrajenim zvočno in vizualno signalizacijo napak (aktiviranje pretokovne zaščite, presežen alarmni nivo vode v jašku). Senzor za nadzor je sestavljen iz dveh plovnih stikal z dvojno steno in s kablom iz neoprena dolžine 10 m.

Zaščitna cev za kable

Uporabnik lahko uporabi zaščitno cev za kable v primeru ko kontrolna enota ni montirana na stebru ob čraplišču. V tem primeru se vstavi en konec zaščitne cevi v ustje na jašku črpališča in drugi konec na šasijo s krmillnim sistemom. Dolžina zaščitne cevi je 6 metrov.

Krmilni stebriček

Narejen je iz nerjavečega jekla in plastike.

MONTAŽA ČRPALIŠČA

 Črpališče je samostoječe oz samonosilno, kar pomeni, sda v primeru vgradnje v zemljišče ne potrebuje dodatnega ohišja oz. zaščite. Navodila za montažo so del dobave črpališča.
NAVODILA ZA MONTAŽO ČRPALKE IN KRMILNEGA SISTEMA

VARNOSTNO OPOZORILO!!!
Krmilni sistem je pod napetostjo 230 V (li 3×230/400 V). Dela na električnem sistemu lahko opravlja samo za to kvalificirano in usposobljeno osebje!

Električni priklop črpališča mora biti izveden s kablom CYKY 3 x 2,5 mm2!

 Na strani odjema električne napetosti mora biti izvod zaščiten s kombiniranim zaščitnim stikalo za diferenčni tok (KZS ali angl. RCBO) nazivnega toka 16 A in diferenčnega toka 30 mA (0,03 A)!

Potisnite stebriček s krmilnim sistemom v nosilca – cevi na vrhnjem delu jaška. Po ustreznem skrajšanju potisnite zaščitno cev v ustje v steni jaška in drugi konec v držalo stebrička. Vse kable (od črpalke in plovnih stikal) uvedite v zaščitno cev in jih povežite z ustreznimi terminalskimi sponkami v krmilnem sistemu. Priključite napajalne žice v krmilnem sistemu z dovodom. Ožičenje se vstavi v krmilni omarici. Odstranite zaščite iz plovnih stikala.

Pozor:

Krmilni sistem naj bo montiran na ravni podlagi, s čimer se prepreči možne mehanske udarce. Kable vedno povlecite skozi za to pripravljene uvodnice na krmilnem sistemu. Ni dovoljeno vrtanje dodatnih odprtin! Minimalna oddaljenost krmilnega sistema nad terenom je 60 cm.

Preverite pravilno smer vrtenja rotorja črpalke (pri pogledu v črpalko od spodaj se mora rotor vrteti v nasprotni smeri urinega kazalca)

Spustite črpalko vzdolž vodilne cevi v ležišče. Pri spuščanju po vodilni cevi uporabite vrv, dokler se ne prilega podstavku. Dvignite in spustite črpalko večkrat in se prepričajte, da dejansko sedi podstavku.

Spustite vodo v jašek in preverite pravilnost delovanja. Spodnje plovno stikalo skrbi za aktiviranj črpalke. Zgornje plovno stikalo aktivira alarm v primeru doseženega kritičnega nivoja. Vključite črpalko in merite porabo ali tok. Preverite nastavitev za pretokovno zaščito in jo nastavite cca. 10% višje kot je izmerjena vrednost. Običajno je tovarniška nastavitev pretokovne zaščite že ustrezna.

 

Črpalna postaja DN  fi 800 in višina 1500/1750

800 X 1300 + 200 REDUCIRNI POKROV FI 600 za eno družinjsko hišo
Set vsebuje:

 • prečrpalna posoda 800 x 1750
 • sekalne pumpe Uniqua cesspit, GDH, Grundfos (moč pumpe se prilagodi potrebi)
 • PPR plastične cevi, nepovratni ventil, ventil za primer servisa,
 • alarm z 10 m kabla
 • črpalka z 10 m kabla za priklop na omarico
 • komandna omarica z varovalom motorja, fit stikalom in alarmom

AKCIJSKA CENA: 1.099€ + 9,5 DDV

 

Akcija prečrpalni jaški za enostanovanjski objekt

Prečrpalni jašek za stanovanjsko hišo, enostavna izvedba. 

 • Poliestrsko ohišje črpališča s pokrovom dimenzije fi 800 višina 1500 mm.                                                                                                   
 • Odlična sekalna pumpa UNIQUA CESSPIT  J 10P, za prečrpavanje do višine 10 m , višina prečrpavanja  do 9 m                                       
 • Krogeljni ventil , protipovratni ventil in holandec                                                                                                                                                   
 • Vtočna cev fi 110 in iztočna tlačna cev fi 40 ali 50 mm                                                                                                                                       
 • Garancija dve leti                                                                                                                                                                                                     AKCIJSKA CENA  SAMO 799,00 + 9,5 DDV

 

NOVO ČRPALNI JAŠEK FI 600 IN VIŠINA 1500 MM  AKCIJSKA CENA ŽE ZA 699,00 + DDV

 

PROFI ČRPALIŠČE ZA VEČ STANOVANJSKI OBJEKT ALI ZA VEČ OBJEKTOV SKUPAJ 

 • POLIESTRSKO OHIŠJE ČRPALIŠČA  S POKROVOM  PREMER 1000 IN VIŠINA 1500 – 3000 MM.                                                                                                 
 • DVE SEKALNI PUMPI UNIQUA CESSPIT J14, MOŽNOST ENOFAZNI MOTOR ALI TRPEŽNI TRIFAZNI NEMŠKI MOTOR                                                       
 • PROTIPOVRATNI VENTIL, KROGELNI VENTIL HOLANDEC PREMER TLAČNE CEVI OD FI 50 DO 63 MM                                                                                     
 • KONTROLNA OMARICA Z VAROVALOM MOTORJA, ALARMOM IN AVTOMATIKO ZA IZMENIČNO VKLAPLJANJE PUMP                                                         
 • GARANCIJA DO 2 LET                                                                                                                                                                                                                                        AKCIJSKA CENA  ZA KOMPLET Z DOSTAVO  ŽE ZA  1699,00 + 9,5 DDV

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.