Iztok iz greznice: napotki, da bo greznica delovala optimalno

Greznica se uporablja za čiščenje odpadne vode s postopkom biološke razgradnje in drenaže. Greznične jame omogočajo varno odstranjevanje odpadne vode in so zato zelo priljubljene na območjih s slabim odtokom ali zunaj kanalizacijskega omrežja. Delujejo tako, da iztrebke in odpadne vode zbirajo v enem velikem podzemnem rezervoarju, večinoma se uporabljajo na podeželju.

Iztok iz greznice – osnove greznic za domove.

Greznični sistem je preproste zasnove. Gre za podzemno vodotesno posodo, večinoma pravokotno ali okroglo, iz steklenih vlaken, plastike ali betona. Rezervoar je povezan z dvema cevema za vstop in izstop. Vstopna cev zbira vodne odpadke v greznici, tako dolgo, da so trdni in tekoči odpadki ločeni med seboj. Izstopna cev, imenovana tudi odtočno polje, iz greznice iztisne pred obdelano odpadno vodo in jo enakomerno razprši po tleh in vodotokih.

Čez nekaj časa se odpadna voda loči v 3 slojih. Zgornja plast je olje in mast ter plava nad vsemi odpadki. Srednja plast je odpadna voda skupaj z odpadnimi delci. Spodnjo plast sestavljajo težji delci, ki so težji od vode in tvorijo plast blata. Znotraj rezervoarja bakterije iz odpadne vode razgradijo trdne odpadke. Te bakterije hitro razgradijo trdne odpadke, tako da se tekočine lažje ločijo in odtečejo.

Iztok iz greznice – čiščenje greznice

Če greznice ne čistite redno vsakih 6 mesecev za manjše rezervoarje, se naberejo toksini in antibakterijske snovi, ki uničijo vitalne bakterije, ki razgrajujejo odpadke. Številna gospodinjska čistila nalagajo blato in trdne odpadke v greznicah in odtočnih kanalih. To vodi do odpovedi greznice, pod okvaro se definira, da trdni odpadki blokirajo sistem in se prelivajo v vodotok ali izven dostopne rešetke. Napaka v greznici ni le draga zadeva, ampak tudi možnost za nastanek bolezni, ki se prenašajo z vodo, voda diši tudi po kokoši! Odvisno od resnosti in poškodb celotnega grezničnega sistema je pomembno, da ljudje razumejo, kako pomembno je čiščenje greznice.

Prispevajte svoj delež, da bo vaš dom boljši.

Upoštevajte pravila za čiščenje greznice, da zaščitite sistem pred zamašitvijo in okvaro. Skrb za sistem in zagotovitev njegovega pravilnega delovanja se lahko obrnete na najboljša podjetja za obdelavo odpadkov.

Se ne spomnite, kdaj ste zadnjič očistili greznico? Kaj se zgodi? Proces razgradnje v greznici se upočasni, kar vodi do blokade in prelivanja. Sčasoma se nalagajo tla, blato, iztrebki in trdni odpadki, zato se trdni odpadki začnejo kopičiti. Ta proces se poslabša in končno sistem popusti.

Iskanje enostavne nadomestne poti – najem strokovnjakov za iztok iz greznice

Najem profesionalnega podjetja za odstranjevanje odpadkov je najboljši način, da poskrbite za postopek čiščenja. Z dolgoletnim strokovnim znanjem pri odstranjevanju vseh vrst odpadkov vam pomagajo z najboljšimi rešitvami za vzdrževanje varne okolice.

Ko najamete strokovnjake iz uglednega podjetja, poskrbijo, ne samo da se obdelajo odpadki, temveč tudi pomagajo odstraniti neprijeten vonj. V Sloveniji je eno takih podjetij Eko Hit, ki vam strokovno svetuje pri izpustu greznice.

Kaj vam svetujejo?

Čiščenje greznice je v veliki meri odvisno od ljudi, ki živijo v gospodinjstvu, in njegove uporabe. Zato se postopek čiščenja lahko razlikuje za vsako gospodinjstvo. Predlagajo čiščenje greznice v 12 mesecih vsaj 2 – krat. Podjetje za odstranjevanje odpadkov začne s praznjenjem greznice in odstranjevanjem vseh zbranih trdnih odpadkov. Odpadki se zbirajo v požiralniku običajno imenovanem »praznik«, ki je cisterna s sesalnim mehanizmom. Ta črpalka sesa odpadno vodo in blato iz greznice v rezervoar na tovornjaku. Če pa greznica že leta ni očiščena, obstaja večja verjetnost, da je odtočno polje zamašeno. Podjetje za odstranjevanje odpadkov skrbi za odstranjevanje težkega blata, tako da je prostor za pravilno odvodnjavanje. Za težko čiščenje uporabljajo požiralnike.

Vzdrževanje okolice, da je čisto, pa je naloga vsakega posameznika. Poleg tega, ko ste lastnik greznice, postane tudi vaša zakonska dolžnost, da jo vzdržujete za pravilno delovanje. Glavni razlog, da poudarjamo čiščenje sistema v enem letu vsaj 2 – krat, je, da vonj začnete opažati, če greznico več let puščate brez nadzora. Ne morete uiti pred čiščenjem greznice, saj blato postane problem za vašo lastnino. Če zamudite pri najemu strokovnjakov, za izpust greznice, vaša greznica ne bo več delovala, zato bo popravljanje velik finančni strošek.

Iztok iz greznice – recikliranje, dobro za gospodarstvo, dobro za okolje.

Ker so vsi odpadki, zbrani iz greznice, organski, je odlaganje na odlagališče popolnoma prepovedano. Težko blato pa lahko z odstranjevanjem tekočih odpadkov podjetja pošljejo na odlagališče, to lahko storijo, če ima podjetje dovoljenje. To blato lahko pretvorijo tudi v gnojila za kmetijsko uporabo s postopkom anaerobne prebave. Najpogostejša obdelava tega blata je ustvarjanje bioplina. Izberite pravo podjetje za iztok iz greznice. Naj bodo tista, ki imajo dovoljenje za prevoz vseh vrst odpadkov, ki so opremljena s pravimi napravami, in tista, ki so registrirana za ravnanje z odpadnimi vodami.

Rate this post

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.