Kako izbrati najustreznejšo čistilno napravo?

Enega najpomembnejših delov našega doma zagotovo predstavlja odvod komunalnih voda. Najpogostejši način odvajanja odpadnih voda je sicer javna kanalizacija, ki pa na žalost ni na voljo v vsakem gospodinjstvu. V tem primeru za vas odlično rešitev predstavlja čistilna naprava, s katero boste lahko poskrbeli za učinkovito upravljanje z odpadno vodo. Pri izbiri same čistilne naprave sta pomembni njena kakovost ter možnost enostavnega vzdrževanja. Pomembno pa je seveda tudi, da je vaša čistilna naprava prijazna do okolja.

Kaj upoštevati pri izbiri čistilne naprave?

  • Velikost naprave: dejavniki, po katerih izbiramo čistilno napravo, so številni, med prvimi, na katere je potrebno pomisliti, je zagotovo količina odpadne vode in velikost same naprave, ki bo primerna za vas. V preteklosti je seveda veljalo, da lahko samo večje čistilne naprave obdelajo večje količine vode, kar pa se je s sodobnejšimi tehnologijami tudi spremenilo. Zato je pomembno, da vaša čistilna naprava zadošča za optimalno delovanje, da ne bi prišlo do zamašitve.
  • Mesto postavitve: Ključno je, da izberete pravilno lokacijo čistilne naprave. Najbolj pomembno je, da se naprava nahaja do 15 metrov od same stavbe, z možnostjo iztoka čiste vode. Le tako lahko zagotovimo, da bo očiščena voda varno iztekala v okolje ali se uporabila za druge namene (nasvet: zalivanje vrta).
  • Reaktor čistilne naprave: pri reaktorju je najbolje, da je narejen iz enega kosa, saj je pomembno, da je kompakten in stabilen. S tem zagotovimo 100% vodotesnost, prav tako pa si poenostavimo vzdrževanje in podaljšamo življenjsko dobo čistilne naprave.
  • Nosilnost: Zelo koristno je tudi, da ima čistilna naprava povoznost vsaj 1500 kg. Tako jo boste lahko namestili pod površje tudi na vrtu, dvorišču ali dovozni poti, brez strahu, da bi s tem poškodovali samo napravo.

Male čistilne naprave

Marsikdo se za čistilno napravo ne bi odločil zaradi njene velikosti. Naj vam povemo, da je naše podjetje poskrbelo tudi za to. V naši ponudbi lahko namreč najdete male čistilne naprave, ki delujejo na način naprednega biološkega čiščenja odpadne vode v treh stopnjah. Prvotno se seveda voda iz vašega doma steka v čistilno napravo, kjer se nato prične postopek čiščenja. Med samim postopkom čiščenja naprava meša in prezračuje vodo, kar omogoča odstranitev organskega onesnaženja s pomočjo mikroorganizmov. V zadnji stopnji pa se skoraj popolnoma čista voda izčrpa iz čistilne naprave.

Prednosti malih čistilnih naprav

  • Biološki princip delovanja: s pomočjo mikroorganizmov delovanje malih čistilnih naprav temelji na biološkem principu, pri čemer s čiščenjem nastaja odvečno blato, ki ga je potrebno odstranjevati. Za odstranjevanje lahko uporabimo običajne črpalke blata, saj bo z njimi odstranjevanje najbolj enostavno.
  • Enostavno vzdrževanje: preprosto odstranjevanje blata s pomočjo črpalke, ki jo vstavite v čistilno napravo, vam omogoča enostavno vzdrževanje vaše čistilne naprave. Za lažji dostop ima čistilna naprava odstranljivi pokrov.
  • Minimalna potrebna oprema: enostavnost vzdrževanja je mogoče tudi zaradi minimalne opreme čistilne naprave, ki vsebuje zgolj majhen zračni kompresor.
  • Kakovostni materiali: črpalka je izdelana v enem kosu iz PE rezervoarja, brez lepljenja, kar podaljša njeno življenjsko dobo in omogoča 100 % vodotesnost.
  • Neprekinjeno čiščenje in učinkovitost: da bi zagotovili najvišjo učinkovitost naprav, čistilna naprava opravlja svoje delo kar 24 ur, ter omogoča kar 99 % kakovost prečiščene vode.

Ugodna cena in dolgoročna investicija

Najverjetneje se sprašujete, koliko takšne čistilne naprave stanejo. Na voljo so že za približno 2.000 €. Glede na to, da gre za investicijo v dolgoročno trajnost in učinkovitost, je cena pravzaprav odlična. So definitivno prava izbira za vsako gospodinjstvo, ki ni povezano z javno kanalizacijo, saj nudijo visoko kakovost, enostavno vzdrževanje in dolgoročno zanesljivost.

Več informacij lahko seveda najdete med našo ponudbo. Nedvomno vam bomo pomagali do najboljše čistilne naprave za vaš objekt!

Rate this post

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.