Kakšna črpalka za fekalije je primerna za vas

Črpalka za fekalije deluje na enak način kot vzdržljive drenažne črpalke. Opremljene so lahko z integriranim sistemom za mletje, ki umazanijo zmelje za lažji prehod skozi črpalko in izpust v komunalno kanalizacijo. Črpalka za fekalije je običajno nameščena v zbiralniku zunaj zgradbe in je opremljena s krmilnimi enotami. Seti s tovrstno črpalko so enostavna in izvedljiva rešitev na mestih, kjer zaradi oddaljenosti ali višine ni na voljo gravitacijske kanalizacije in je zato nujna uporaba tlačne kanalizacije.

Kaj je črpalka za fekalije – kako jo izbrati?

Izraz agresivni medij se nanaša na odpadno vodo, vključno z detergenti in čistilnimi sredstvi, bazensko vodo, fekalije in druge odpadne vode. Na spletni strani so na voljo črpalke za agresivne medije in dodatki ter krmilni sistemi, tudi kompleti, ki vsebujejo gred, črpalko in stikalno omarico. Črpališče je primerno za kanalizacijo znotraj stavbe – na primer pri namestitvi stranišča pod nivojem kanalizacije.

Ko se izbira črpalka za fekalije, je treba upoštevati naslednje parametre: moč, ki je izražena s količino prečrpane tekočine v določenem časovnem obdobju in višino črpalke. Našli boste komplete za industrijske objekte, kot tudi za stanovanjske hiše; napajanje – črpalke za agresivne medije in fekalije so izdelane z enofaznim (230V) ali trifaznim (400V) napajanjem. Najpogostejša uporaba je v kombinaciji s koritom in krmilno enoto.

Na kaj morate biti še pozorni pri izbiri?

Glejte tudi na to, kako je črpalka za fekalije zmogljiva glede neprekinjenega delovanja. Večina običajnih drenažnih črpalk ni zasnovana za neprekinjeno delovanje. Vendar pa to običajno ne velja za visokokakovostne kanalizacijske črpalke. Preverite tudi, če je črpalka za fekalije opremljena s sistemom za mletje. Črpalka je lahko opremljena z rezalno napravo z notranjim rezilom, ki lahko obdela tudi dolga vlakna.
Kakovostna črpalka za fekalije je običajno opremljena z mastnim kartušnim tesnilom gredi, ki preprečuje vdor medija v motor. Pomembno je upoštevati tudi material črpalke in stopnjo zaščite pred zunanjimi vplivi. Številne črpalke zahtevajo dodatno opremo s krmilnim sistemom in plovnim senzorjem. Obstajajo tudi popolnoma samodejni izdelki. V tem primeru sta senzor in krmilni sistem že del črpalke. Nenazadnje morate gledati na to, kakšna sta prostornina in material jaškov. Jaški so običajno izdelani iz trpežne plastike in so standardno opremljeni z ventili ter pripravljeni za uporabo.

Sekalna potopna črpalka za fekalije

Nameščanje črpalke za fekalije

Najprej je potrebna izbira primernega mesta za zbiralnik. Vanj se odlagajo vsi gospodinjski odpadki. Črpalka za fekalije, ki je v rezervoarju, odvaja odplake v komunalno kanalizacijo. Ta komplet je pravzaprav zamenjava za stare greznice. V primerih, ko je v vasi čistilna naprava, mora biti vaša hiša priključena na komunalno kanalizacijo. Hiše se ne morejo več priključiti na greznice, ki so jih čistili s fekalnimi vozili.

Včasih se kompleti za agresivne medije in fekalije nadomestijo z navadnim plastičnim zbiralnikom in poceni drenažno črpalko. Nižja cena je plus, vendar je ne priporočamo kot rešitev za dolgoročno zanesljivo delovanje. Navadna drenažna črpalka ni opremljena z mlinčkom, zato je treba paziti, kaj pride v odpadke. V nasprotnem primeru bo vaša črpalka redno blokirana in v skrajnih primerih se lahko uniči.

Jaške za odpadne vode vam bodo namestil mojstri in vam vanje vgradili tudi primerno črpalko za vaše potrebe in stavbo, zato ne srbite in pokličite mojstre, da si ogledajo vaš teren ter stavbo in preverijo vaše potrebe po odstranjevanju odpadnih voda. Če je vaš cilj rešitev za dolgoročno obdobje, kar se najbolj splača, vam bodo tudi tako svetovali in vam pomudili boljše črpalke s katerimi boste res zadovoljni. Danes si skoraj ne moremo predstavljati življenja brez teh črpalk in čistoče, ki so nujne za ohranjanje zdravja ter preprečevanje nalezljivih bolezni, ki so lahko za vas in vašo družino zelo nevarne. Poskrbite za sebe najbolje, kar se da in se posvetujte z mojstri, ki vam bodo naredili vse tako, kot je treba za najboljši učinek in zmerno ceno.

Rate this post

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.