Nizki zbiralniki za vodo EKO TWINBLOC

Sistemi za upravljanje deževnice

Roth ima dobro uveljavljen položaj na področju tehnologije varstva okolja v zahodni in srednji in vzhodni Evropi, pa tudi v ZDA in Kanadi. Je proizvajalec številnih tehničnih rešitev, namenjenih ne samo industriji, temveč tudi posameznim uporabnikom.

Na poljskem trgu ponudba Roth na tem področju vključuje predvsem rezervoarje za deževnico. Ekonomski in ekološki argumenti govorijo o njegovem zbiranju in uporabi v gospodinjstvu. Ocenjuje se, da povprečno gospodinjstvo porabi približno 200–300 litrov vode na dan, od tega je več kot 45% mogoče uspešno nadomestiti z deževnico. Ker ga odlikuje visoka mehkoba in kislost, ga lahko uporabljamo ne samo za splakovanje stranišča ali zalivanje vrta, temveč tudi za pomivanje in pomivanje posode.

Drugi argumenti za uporabo deževnice:

  • stalno rastoče območje, namenjeno stavbam in ulicam, otežuje ali celo preprečuje enakomerno vpijanje deževnice v tla,
  • večja uporaba podzemne vode zmanjšuje mizo s pitno vodo – ne bodimo prezahtevni za naravo!
  • precej dragi vodovodi se vozijo na območja z zelo veliko potrebo po vodi,
  • stroški čiščenja vode se nenehno povečujejo, s tem pa tudi pristojbine; pravzaprav je potreben le del visokokakovostne očiščene vode – zato zanjo plačujemo veliko več, ne da bi pri tem upoštevali morebitne prihranke!
  • drenažna deževnica pogosto potrebuje večje kanale za odtok od tistih, ki dejansko obstajajo; posledica tega so bile številne poplave …,
  • velike in hitre količine deževnice so nepotrebno breme za čistilne naprave,
  • za deževnico je značilna visoka mehkoba in kislost, zato jo lahko uporabljamo ne samo za izpiranje stranišča ali zalivanje vrta, temveč tudi za pomivalne in pralne stroje.

 

 

Sistemi za upravljanje deževnice

TWINBLOC paketi

Naprave za upravljanje deževnice v enodružinskih hišah ne potrebujejo velike količine rezervoarja. Velikost rezervoarja ni izbrana za največje padavine, ki se pojavljajo sporadično, temveč za povprečno količino padavin. Domneva se, da bi moralo 25 m 2 strešne površine ustrezati največ 1 m 3 prostornine rezervoarja.

Paketi sistema za upravljanje deževnice Roth vključujejo monolitne (“brezšivne”) rezervoarje TWINBLOC s prostornino 1500, 3500 in 5000 l, nadzorno ploščo za deževnico in dodatno opremo.

TWINBLOC Haustechnik paket

Paket TWINBLOC Haustechnik I je namenjen gospodarjenju z deževnico za gospodarske in gospodarske namene, kot je splakovanje stranišč, umivanje, čiščenje in zalivanje vrta.

 

TWINBLOC Haustechnik II paket

TWINBLOC Haustechnik II je zasnovan za ravnanje z deževnico za gospodarske in gospodarske namene, kot je splakovanje stranišč, umivanje, čiščenje in zalivanje vrta. Priporočljivo predvsem, če je razdalja med rezervoarjem in notranjostjo namestitev je obsežna.

 

Twinbloc Garten

Twinbloc Garten se uporablja za shranjevanje in nato uporabo vode za zalivanje trate, pa tudi za pranje avtomobilov, čistilna dela itd.

TWINBLOC rezervoarji – 20 letna tovarniška garancija

TWINBLOC  – novi rezervoarji za deževnico ROTH so ravni, stabilni in vzdržljivi pod tlakom zemlje. To je zagotovljeno z njihovo konstrukcijo v obliki dveh sosednjih cilindrov. Dve komori z manjšim premerom sta veliko bolj stabilni kot ena komora z velikim premerom – osebni avtomobili se lahko prosto premikajo nad rezervoarji.

V primerjavi z običajnimi rezervoarji za deževnico TWINBLOC modeli omogočajo, da se globina izkopa zmanjša za do 40%.

 

Postavljeni so lahko tudi na mestih, kjer je podtalnica. Rezervoarji so narejeni iz polietilena visoke gostote in so na voljo v treh prostorninah: 1500 l, 3500 l in 5000 l.
TWINBLOC modeli se uporabljajo v zunanjih napravah kot podzemni rezervoarji. V baterije se lahko prosto sestavijo s pomočjo PVC cevi . Razdalja med dvema rezervoarjema naj bo min. 60 cm.

 

TEHNIČNI PODATKI:

TWINBLOC 1500 l

 

TWINBLOC 3500 l

TWINBLOC 5000 l