Mala čistilna naprava EKO MIKRO STAR SSB

MicroStar je kompaktna nemška čistilna naprava z največjo zmogljivostjo pretoka 0,6 m3 / d, namenjena čiščenju gospodinjskih odpadnih voda. Tehnologija obdelave po klasifikaciji nemškega inštituta za gradbeno tehnologijo (DIBt), imenovana SSB (postopek zaporedne stabilizacije z aktivnim blato), in za razliko od običajnih SBR ima integrirano aerobno stabilizacijo blata.

Glavne značilnosti MicroStar-a so:
• Brez neprijetnih vonjav
• Brez pokvarljivih procesov
• nalaganje blata (3-4 krat manj pogosto kot v tradicionalnem SBR reaktorju) manjkrat potrebno praznjenje
• Občutno znižali obratovalne stroške, najmanjša poraba elektrike
• Glede učinkovitosti in togosti ima CE oprema znak CE in popolno skladnost s standardom
SIST -EN 12566-3 + A2.
Značilnosti postopka čiščenja:
• prezračevanje: čiščenje odpadne vode (aerobna oksigenacija, aerobna nitrifikacija in anaerobna denitrifikacija)
• skladiščenje: funkcija sekundarnega čiščenja.
• odtok: odtok prečiščene vode
Nadzor procesa:
Upravljanje poteka v elektronski obliki prek enote MicroStar z LCD zaslonom. Ob zagonu je naprava nastavljena na največjo dovoljeno populacijo, kar je edino potrebno konfiguracijsko dejanje. Pri krajših obdobjih povečane uporabe ali daljših obdobjih zmanjšane uporabe ni potrebno spreminjati števila uporabnikov. Motnje v delovanju naprave se beležijo z optičnimi in zvočnimi signali. Vgrajen alarmni modul z lastnim napajanjem vam omogoča, da vizualno in zvočno označite pomanjkanje napetosti v namestitvi in arhivirate število opravljenih ur z možnim branjem.
Tehnični podatki:
dimenzije (dolžina x širina x višina mm): 2630 x 880 x 1650 + VRAT SKUPNA VIŠINA  OD 2000-2600

VTOK NA VIŠINI 1415  MM
teža: 195 kg
KOMPAKTNA POSODA Z VOLUMNOM DELOVANJA 3000 LITROV , POTREBUJE ZELO MALO PROSTORA ZA SVOJO VGRADNJO,
POSEBNO SSB DELOVANJE ČISTILNE NAPRAVE , POTREBUJE NAJMANJ ELEKTRIČNE ENERGIJE                                                                                     MANJ NADZORA IN VZDRŽEVANJA.
NAJDALJŠI INTERVALI ODVOZA BLATA GLEDE NA PODOBNE ČISTILNE NAPRAVE
NEMŠKA KVALITETA, ZA ODLIČNO NEPREKOSLJIVO  CENO

 

Glede učinkovitosti in vzdržljivosti ima čistilna naprava znak CE in je popolnoma skladna s standardom PN-EN 12566-3 + A2.

Karakteristike postopka čiščenja:

 

Vsi postopki čiščenja se izvajajo kot del običajnega cikla, programiranega s krmilno napravo. En cikel čiščenja je sestavljen iz naslednjih faz:

Zračenje: čiščenje odpadne vode (aerobna oksigenacija, aerobna nitrifikacija in anaerobna denitrifikacija)

Gospodinjske odpadne vode se gravitacijsko dovajajo v primarni usedalni rezervoar (2000 l) – prvo komoro rezervoarja. Tu se začne začetno biološko čiščenje odpadnih vod, pa tudi denitrifikacija in zadrževanje debelih suspenzij. Organske spojine se razgradijo s pomočjo kisika in zaradi prisotnosti mikroorganizmov, vsebovanih v aktivnem blatu. Cevni aerator, ki se nahaja na dnu komore, zagotavlja kisik v zraku, potreben za razgradnjo sestavnih delov kanalizacije. Zračenje poteka občasno, tako da pravo količino zraka dobimo z malo energije. V instalaciji se ustvari aerobno vzdušje. Zračenje povzroča tudi dobro mešanje v obeh prostorih celotne naprave.

 

Vdelava: funkcija sekundarnega čiščenja

V drugi komori rezervoarja (1000 l) poteka dodatno biološko čiščenje odplak s kisikom. Zaradi ciklične fazne regulacije deluje tudi druga komora kot sekundarni usedalnik. Po fazi prezračevanja se aktivirano blato, ki se nahaja v komori, spusti na dno. V zgornjem delu komore se ustvari cona čiste vode.

 

Odvajanje: odvajanje prečiščene vode

Po fazi usedanja se nepotrebno blato recirkulira v prvo komoro, očiščena voda pa se črpa v sprejemnik. Nato se začne naslednji cikel.

Krmiljenje poteka v elektronski obliki preko krmilnika MicroStar z LCD zaslonom. Ob zagonu je naprava nastavljena na največje dovoljeno število prebivalcev in to je edini zahtevani korak konfiguracije. Za krajša obdobja večje uporabe ali daljša obdobja zmanjšane uporabe vam ni treba spreminjati nastavitev števila uporabnikov. O napakah pri delovanju naprave poročajo optični in zvočni signali. Vgrajen ločeno napajalni modul omogoča, da optično in zvočno signalizira pomanjkanje napetosti v namestitvi in ​​arhivira število opravljenih ur z možnostjo branja, če je potrebno.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.