Tri prekatne pokončne

TRIPREKATNE BIOLOŠKE GREZNICE – PO CERTIFIKATU 12566-1

Greznica je posoda , ki se uporablja kot prvo stopnjo čiščenja odplak, in kot samostojna naprava za standardno , neredno biološko obremenitev s končno obdelavo odpadne vode, v drugi fazi čiščenja npr.

s peskolovni-peščeni  filter  ali zemljin filter- rastlinska čistilna naprava.

 

OPIS

SEPTIK je sestavljen iz ene kompaktne poli propilenske plošče , vodotesno  plastične posode, ki jo razdelimo na tri komore. V prvem prekatu  pride do usedanja  grobih delcev in sedimentacije biološkega blata. V drugi in tretji komori se voda bistri in odteka v  odtočni cevi, voda je  predhodno prečiščena, ni pa biološko čista, odpadna voda se umakne iz septičnega rezervoarja, na biofilter ali v ponikalnico, pri majhnih obremenitvah.

 

VGRADNJA

Biološka greznica  je običajno postavljena pod terenom. Konstrukcija SEPTIK je zasnovana kot samonosna. Lahko je greznica  vgrajena na območjih brez visoke ravni podtalnice nameščena le na pripravljeno utrjeno podlago in zasuta z gramozom. Zasip  se izvede, ko je greznica napolnjena z vodo .V primeru podzemne vode mora biti po posvetovanju s proizvajalcem še dodatno statično zavarovana greznica.

 

ESKLJUZIVNO

Sestavljena je iz povezovalnih prelivnih sifonov z dovodnimi in izhodnimi cevmi. Proizvajalec nudi garancijske in servisne  storitve. Dodamo biološki aktivator za greznice , za obdobje enega leta.

 

ZAHTEVE ZA DELOVANJE

Biološka greznica temelji le na vizualnem pregledu postopka čiščenja in ne zahteva stalne strokovne službe. Odstranjevanje stabiliziranega blata je možno z vključitvijo v kompost ali z odvozom komunalnega  podjetja, ki je pooblaščena za to.

  

BIOLOŠKE GREZNICE , TRI KOMORNE , VSTOPNA ODPRTINA JE FI  600 MM

SEPTIK 1-3 PE

 (1-3 osebe), trije komori, dimenzija: pr. 1450 x 1500 (+300) mm višina, prostornina 2,4 m3,

SEPTIK 4-5 PE

(4-5 oseb), trije komori, velikost: pr. 1850 x 1500 (+300) mm višina, volumen 4 m3,

SEPTIK 6-8 PE

(6-8 oseb), trije komori, velikost: pr. 2000 x 2000 (+300) mm višina, volumen 6,2 m3,

SEPTIK 9-12 PE

 (9-12 oseb), trije komore, dimenzija: pr. 2300 x 2250 (+300) mm višina, volumen 9,3 m3

 

Lastnosti

 • enostavna namestitev
 • brez potrebe po električni energiji
 • brez dodajanja kemikalij
 • 3 komore
 • ni potrebno betoniranje
 • 100 % vodo tesno
 • lahek
 • brez težke gradbene mehanizacije
 • Zasnova samonosno zasnovo
 • dolga življenska doba
 • Certificiran proizvod (TZÚS Praha)

Montaža

Greznice so običajno postavljene pod zemljo . Zasnova greznice je samonosna . Zato je greznice na območjih brez visokih vodostajih nameščena le na pripravljeno betonsko podlago Zasip se dogaja med polnjenjem greznico s čisto vodo .

V primeru podtalnice je potrebno betonirati stene greznice do višine podtalnice.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.